Filipinler tayfuna teslim

Filipinler geçen yıl tarihin en şiddetli tayfunlarından biri olan Haiyan'ın yaralarını henüz saramamışken, şimdi de Rammasun tayfunuyla mücadele ediyor. Saatteki hızı 165 kilometreye ulaşan tayfunun karaya ulaşmasıyla birlikte binlerce insan...

Google Haberlere Abone ol
Filipinler tayfuna teslim

Filipinler geçen yıl tarihin en şiddetli tayfunlarından biri olan Haiyan'ın yaralarını henüz saramamışken, şimdi de Rammasun tayfunuyla mücadele ediyor. Saatteki hızı 165 kilometreye ulaşan tayfunun karaya ulaşmasıyla birlikte binlerce insan evlerini terk etti. Daha çok Filipinler'in Luzon adasında etkili olan tayfun başkent Manila'da da büyük hasar bıraktı.

Rammasun tayfunu şu ana kadar 20 kişinin ölümüne, yaklaşık 400 bin kişinin evlerinden tahliye edilmesine sebep oldu. Şiddetli rüzgar ve yağmur nedeniyle ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi. Manila'da elektrikler kesildi. Luzon bölgesinde ve Manila'da devlet daireleri ve okullar tatil edilirken, halka zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları anons edildi. Yerel yetkililerin yaptığı açıklamaya göre tayfun hafta sonuna kadar etkili olacak.

Geçen yılın Kasım ayında Filipinler'i vuran yüzyılın en büyük tayfunlarında biri olan Haiyan, yaklaşık 10 bin insanın ölümüne neden olmuştu.

CİHAN

Yorumlar