Filipinler ile Çin arasında balıkçı teknesi krizi

Filipinler ile Çin arasında Güney Çin Denizi’nde yaşanan tekne krizine yenisi eklendi. Geçtiğimiz Salı günü, Filipin deniz polisi tarafından tartışmalı Güney Çin Denizi’nde el konulan Çin’li balıkçı teknesi olayı, iki ülkeyi karşı...

Google Haberlere Abone ol
Filipinler ile Çin arasında balıkçı teknesi krizi

Filipinler ile Çin arasında Güney Çin Denizi’nde yaşanan tekne krizine yenisi eklendi. Geçtiğimiz Salı günü, Filipin deniz polisi tarafından tartışmalı Güney Çin Denizi’nde el konulan Çin’li balıkçı teknesi olayı, iki ülkeyi karşı karşıya getirdi. Filipinli yetkililer, balıkçı teknesinde 11 mürettebatın bulunduğunu bildirdi. Tekne ayrıca bazılarının ölü olduğu 500 deniz kaplumbağasının da ele geçirildiği ifade ediliyor. Filipin yasalarına göre soyu tükenmekte olan söz konusu deniz kaplumbağalarının yakalanması suç saylıyor.

Bu arada Çin Dışişleri Bakanlığı, Güney Çin Denizi’nde Filipin polisi tarafından ele geçirilen Çinli balıkçı teknesi ve mürettebatının iade edilmesini istedi.

Günlük basın toplantısında konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying ise tekne olayının Filipinler hükümetinin provakatif bir eylemi olduğunu iddia etti.

CİHAN

Yorumlar