Filipinler, hac ziyaretlerinin ertelenmesini istedi

Filipinler sağlık yetkilileri, Suudi Arabistan'da görüşen MERS virüsü sebebiyle ülkedeki Müslümanların bu yıl hacca gitmemelerini istedi.Yetkililer, hac yasağı koymadıklarını fakat hacı adaylarının tam sağlıklı olduklarını gösteren...

Google Haberlere Abone ol
Filipinler, hac ziyaretlerinin ertelenmesini istedi

Filipinler sağlık yetkilileri, Suudi Arabistan'da görüşen MERS virüsü sebebiyle ülkedeki Müslümanların bu yıl hacca gitmemelerini istedi.

Yetkililer, hac yasağı koymadıklarını fakat hacı adaylarının tam sağlıklı olduklarını gösteren belgeler ibraz etmeleri gerektiğini ifade etti. Özellikle yaşlılar, hamile kadınlar ve kronik hastalığı olanların bu yıl hacca gitmemelerinin tavsiye edildiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü, çoğu Suudi Arabistan'da olmak üzere dünya genelinde 824 MERS vakası görüldüğünü ve hastalığa yakalananların üçte birinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Hastalığın develerden geçtiği sanılıyor.

SUUDİ ARABİSTAN, AFRİKA BOYNUZU'NDAN DEVE İTHALİNİ YASAKLADI

Öte yandan, MERS virüsü sebebiyle Riyad yönetimi Afrika Boynuzu'ndan deve ithalini yasakladı. Suudiler, hastalığın bu bölgeden gelen develer tarafından taşındığı üzerinde duruyor.

İthalat yasağına tepki gösteren Somali hükümeti ise MERS'in ilk kez tespit edildiği 2012'den bu yana ülkede tek bir vaka görülmediğini savundu.

Somali, geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan'a 4,7 milyon canlı hayvan ihraç etmişti. Bunun büyük çoğunluğunu ise Kurban Bayramı'nda gönderilen küçükbaş hayvanlar oluşturuyordu. CİHAN

Yorumlar