Filipinler, “en uzun mangal” rekorunu Gaziantep’ten geri aldı

Filipinler’de 8 bin metre uzunluğundaki mangalda balık pişirilerek, dünya rekoru kırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Filipinler, “en uzun mangal” rekorunu Gaziantep’ten geri aldı

Filipinler’de 8 bin metre uzunluğundaki mangalda balık pişirilerek, dünya rekoru kırıldı. Daha önceki “en uzun mangal” rekorunu 6 bin 616 metre ile Gaziantep almıştı. Gaziantep'ten önce ise en uzun mangal rekoru 3 bin 803 metre ile yine Filipinliler'e aitti.

Filipinler’in Pangasinan eyaletinin Bayambang şehrinin 400. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde “en uzun mangal” rekoru denemesi yapıldı.

Rekor denemesinde birer metre uzunluğunda 8 bin adet mangal kullanıldı ve her mangalın başında birer pişirici yer aldı. Mangallarda toplam 2 bin ton kömür aynı anda yakıldı. Yine aynı anda pişirilen 50 ton Tilapia balığı (tatlı su çipurası), denemeye katılan yerli ve yabancı misafirlere dağıtıldı.

Deneme başarılı kabul edilirken, “dünyanın en uzun mangalı" unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı 'nda yer almaya hak kazandı. Hakemlik görevini ise Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi ve Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı Gemici yaptı.

Bayambang Belediye Başkanı Ricardo Camacho yaptığı açıklamada, bu rekor denemesini balıkçılar ve çiftçilerin üretimlerini artırmalarına teşviki için yaptıklarını belirtti.

Dünyanın en uzun mangalı rekoru daha önce 6 bin 616 metre uzunluktaki mangalla Gaziantep'e aitti. Gaziantep'ten önce ise en uzun mangal rekoru 3 bin 803 metre ile Filipinliler'e aitti.

CİHAN

Yorumlar