Fildişi Sahili'ndeki Türk okulu matematik yarışması düzenledi

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili’nde 2006 yılından beri eğitim faaliyetlerinde bulunan Uluslararası Şafak Lisesi, ülke genelinde bu yıl Genç Matematikçiler’ yarışmalarının beşincisini düzenledi.Yarışmanın ilk turuna katılan 2 bin...

Google Haberlere Abone ol
Fildişi Sahili'ndeki Türk okulu matematik yarışması düzenledi

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili’nde 2006 yılından beri eğitim faaliyetlerinde bulunan Uluslararası Şafak Lisesi, ülke genelinde bu yıl Genç Matematikçiler’ yarışmalarının beşincisini düzenledi.

Yarışmanın ilk turuna katılan 2 bin 715 ilkokul 5. sınıf öğrencisinden finale kalan 130 öğrenci, Uluslararası Şafak Lisesi’nde kıyasıya yarıştı.

Finalde ilk 10’a girmeye hak kazanan öğrencilere ödülleri, ülkenin milli eğitim bakanı ve Türkiye’den işadamlarının da katılımıyla takdim edilecek.

Okulun Matematik Zümre Başkanı İbrahim Eskikurt, "5 yıldır devam eden, ülkede marka haline gelmiş olan ‘Genç Matematikçiler’ adlı yarışmayı en iyi şekilde düzenlemenin haklı gururunu yaşadık. Bu organizasyonda katkısı olan Fildişi Sahili'nde faaliyet gösteren işadamlarına teşekkür eder ve dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ederiz." dedi. CİHAN

Yorumlar