FETÖ'nün Yemen'de faaliyetleri sürüyor

Husiler ile yakın ilişkileri bulunan Yemen'deki FETÖ yapılanması, darbe ve iç savaşa rağmen başkent Sana'da faaliyetlerini sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün Yemen'de faaliyetleri sürüyor
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), okullar, dergi, iş adamları derneği ile dil ve kültür merkezleri aracılığıyla Yemen'de faaliyet gösteriyor.

İran yanlısı Husiler ile yakın ilişkiler içinde olan Yemen'deki FETÖ yapılanması, 2014 yılından bu yana darbeye rağmen başkent Sana'da Turkish International School (TİS) ve Anadolu Dil ve Kültür Merkezinde çalışmalarını sürdürüyor.

Darbe sonrası Türkiye'den giden yardım kuruluşları ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına izin vermeyen ve onları sınır dışı eden Husiler, FETÖ yapılanmasına ait yaklaşık 30 kişilik ekibin çalışmasına engel olmuyor.

2015 yılı Mart ayında Yemen'deki TİS kurumunda toplantı düzenleyen Husi yönetiminin Yüksek Öğretim ve Milli Eğitim Bakanlığına atadığı yöneticiler, okul yönetimine destek ve dayanışma için ziyarette bulunduklarını ifade etmişti.

Başkent Sana'da 1998 yılında Turkish International School (TİS) adıyla ilköğretim okulu ve lise açarak faaliyetlerine başladığı belirtilen FETÖ'nün, Yemen'in 3 kentinde okul ve dil merkezleri ile öğrenci yurtları ve evleri bulunuyor.

Sana kentindeki TİS ilköğretim okulu ve lise ile öğrenci yurtları ve öğrenci evlerinin faaliyetlerine devam ettiği, savaş nedeniyle Aden ve Taiz kentlerindeki okullarda eğitimin durdurulduğu ifade ediliyor.

Hira dergisinin yanı sıra dil eğitimi alanında da faaliyetlerini sürdüren FETÖ, 2013 yılında açtığı Anadolu Dil ve Kültür Merkezinde de çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar