FED’in ilk kadın patronu, göreve başladı

ABD Merkez Bankası (FED)’in yeni başkanı Janet Yellen (67), bugün görevine başladı.

Google Haberlere Abone ol
FED’in ilk kadın patronu, göreve başladı

ABD Merkez Bankası (FED)’in yeni başkanı Janet Yellen (67), bugün görevine başladı. 31 Ocak’ta görevi dolan Ben Bernanke’nin yerine gelen Yellen, FED’in 100 yıllık tarihinde ilk kadın başkan ünvanını kazandı. Yakın zamana kadar Başkan Barack Obama’nın danışmanlığını yapan Janet Yellen, piyasalarla iyi iletişim kuran bir ekonomist olarak kabul görüyor.

Piyasa dostu "Güvercin" olarak bilinen Yellen, hem akademik kariyeri hem de para politikasındaki tecrübeleri nedeniyle Wall Street çevresi ile yakın ilişkilere sahip.

Yellen daha önce yaptığı açıklamalarda işsizliğin insanları nasıl etkilediğini anladığını ifade etmişti.

Uzmanlar, Yellen’ın sadece enflasyona odaklanmayacağı ve işsizliğe de önem vereceğini ifade ediyor.

Başkan Obama, Yellen için "Ülkenin önde gelen iktisatçı ve politika yapıcılarıdan biri." olduğunu ifade ederek 9 Ekim 2013’de FED başkanlığına aday göstermişti. Yellen’in kocası George Akeloff, Nobel ödülü alan tanınmış bir ekonomist.

Senato, 6 Ocak’ta Yellen’in başkanlığını onaylamıştı. Janet Yellen, 3 Şubat 2018 tarihine kadar FED’in başkanlığını yapacak.

FED eski Başkanı Ben Bernanke ise, ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü’nde bugün yeni görevine başladı. CİHAN

Yorumlar