FED Başkanı Yellen: Parasal genişleme devam edecek

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, ülke ekonomisine ilişkin iyimser olduğunu ancak konut piyasası ve işsizlik ile ilgili endişelerinin devam ettiğini duyurdu.Yellen, 2011’den beri düzeltilmeye çalışılan konut sektöründeki aktivitelerin...

Google Haberlere Abone ol
FED Başkanı Yellen: Parasal genişleme devam edecek

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, ülke ekonomisine ilişkin iyimser olduğunu ancak konut piyasası ve işsizlik ile ilgili endişelerinin devam ettiğini duyurdu.

Yellen, 2011’den beri düzeltilmeye çalışılan konut sektöründeki aktivitelerin takip edilmesi gerektiği uyarısında bulundu. İşsizlik oranı ve enflasyon konularının hala beklentilerin altında olduğunu belirten FED Başkanı Yellen, parasal genişleminin gerekliliğine dikkat çekti. Yellen “Yüksek oranda parasal genişleme devam edecek. İş arayan çok sayıda ABD vatandaşı hala işsiz ve enflasyon yüzde 2 hedefimizin altında.” dedi.

Yellen, verilerin ikinci çeyrekte sağlam bir büyüme gösterdiğini, bu yılki hızlı büyüme düşüncesinin desteklediğini ifade etti. Hanehalkı geliri ve konut fiyatlarının artış gösterdiğine dikkat çeken FED Başkanı, “Federal-yerel bütçelerindeki daha az düşüş ve yurdışındaki büyümenin daha da güçlenmesi, yatırım ve tüketimi artıracak.” diye konuştu.

Küresel ekonomi hakkında çok endişeli olmayan Yellen, ilk çeyrete ABD ekonomisinin yüzde 0.1 oranında büyümesini ise sert kış mevsimine bağladı.

Yellen, “Alışılmadık soğuk ve karlı kış mevsiminden dolayı geçici bir duraklama görüyorum. Birçok yeni göstergeler harcama ve üretimde bir canlama içinde olduğumuzu, bulunduğumuz çeyrekte ekonominin sağlam bir şeklide büyüdüğünü gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar