FBI, olimpiyatların güvenliği için ajanlarını Rusya’ya gönderiyor

Rusya’nın Soçi şehrinde 7 Şubat’ta başlayacak Kış Olimpiyatları ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi.

Google Haberlere Abone ol
FBI, olimpiyatların güvenliği için ajanlarını Rusya’ya gönderiyor

Rusya’nın Soçi şehrinde 7 Şubat’ta başlayacak Kış Olimpiyatları ile ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi. Bölgeye giriş çıkışlar kontrol altına alınırken, güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Rusya’da en büyük destek ise Amerikan güvenlik teşkilatı FBI’dan geldi.

FBI Direktörü James Comey yaptığı açıklamada, birkaç düzine ajan ve uzmanlarını Moskova ve Soçi’ye gönderdiklerini belirtti. Rus basınında yer alan haberlere göre, FBI ajanları Rus güvenlik güçleri ile birlikte koordineli olarak çalışarak Soçi Olimpiyatları’nın güvenliğini sağlayacak.

ABD Başkan adaylarından Mitt Romney ve ABD Soçi delegasyonu Başkanı Janet Napolitano bölgede yaptıkları incelemelerin ardından olimpiyatlar için alınan güvenlik önlemlerinin yeterli olduğunu ifade etmişti.

Soçi’de ABD-Rusya işbirliğine bir başka örnek de Amerikan özel krizle mücadele şirketinin 5 uçakla kurtarma ve acil destek programına katılacak olması.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise Olimpiyatlar için Soçi’ye gidecek vatandaşlarını toplu taşıma araçları ve diğer alanlarda terör saldırılarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Soçi’ye 700 kilometre mesafedeki Volgograd şehrinde 29-30 Aralık tarihlerinde meydana gelen iki ayrı terör saldırısında 34 kişi yaşamını yitirdi.

Rusya polis, asker ve özel birimlerden oluşan 50 bin kişilik bir güvenlik gücü ile olimpiyatların güvenliğini sağlayacak.
CİHAN

Yorumlar