Facebook, yasaklı olduğu Çin’de ofis açıyor!

Dünyanın en büyük sosyal ağ şirketi Facebook’un, yasaklı olduğu Çin’de reklam verenler için ofis açacağı iddia edildi. Facebook’un erişime kapalı olduğu bir ülkede ofis açma kararının kafaları karıştırdı.Bloomberg'in haberine...

Google Haberlere Abone ol
Facebook, yasaklı olduğu Çin’de ofis açıyor!

Dünyanın en büyük sosyal ağ şirketi Facebook’un, yasaklı olduğu Çin’de reklam verenler için ofis açacağı iddia edildi. Facebook’un erişime kapalı olduğu bir ülkede ofis açma kararının kafaları karıştırdı.

Bloomberg'in haberine göre Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde ofisi bulunan Facebook, Ana kıta Çin’in başkenti Pekin’deki Fortune Financial Center’da reklam verenlerle çalışmak için yer kiraladı. Ancak Facebook’un yüklenici ya da tam zamanlı işçi kiralayıp kiralamayacağına henüz karar vermediği belirtildi.

Çin’de yabancı sosyal paylaşım siteleri Youtube, Twitter ve Facebook gibi şirketlere erişim yasağı bulunuyor.

Bir başka sosyal ağ şirketi Linkedin de geçtiğimiz aylarda Çin’de ofis açtığını bildirmişti.

Dünyanın en çok internet kullanıcısının olduğu Çin, topluma "olumsuz" etkisinden dolayı söz konusu sosyal paylaşım sitelerine erişim yasağı uyguluyor. Alternatif olarak ise kendi sosyal paylaşım sistemlerini halka sunuyor. Çin’in, Twitter’in karşılığı olarak kurduğu Weibo’nun aylık 129 milyon aktif kullanıcısı var ve geçen ay ABD’de kamuya açıldı. Şirketin pazar payı ise 4 milyar dolar.

Facebook, daha önce hukuki belirsizliklerin Çin pazarına girmeye engel olduğunu bildirmişti.

CİHAN

Yorumlar