Facebook ve Twitter afetlerde kullanılacak

Arkadaşlarla yazışmak, resimler paylaşmak Facebook ve Twitter kullanıcıları için standart haline geldi. Uzmanlar ise, bir farklılık olarak `EmerGent` isimli yeni bir projede olağanüstü durumlarda sosyal medya kullanımını araştıracak. Siegen...

Google Haberlere Abone ol
Facebook ve Twitter afetlerde kullanılacak

Arkadaşlarla yazışmak, resimler paylaşmak Facebook ve Twitter kullanıcıları için standart haline geldi. Uzmanlar ise, bir farklılık olarak `EmerGent` isimli yeni bir projede olağanüstü durumlarda sosyal medya kullanımını araştıracak. Siegen Üniversitesi`nin Ekonomik Bilgisayar Bilimi bölümünün de katıldığı proje Avrupa Bilim ve Teknoloji İşbirliği`nin 2,7 milyon Euro`yla desteklemesiyle 2017 yılına kadar sürecek.

2013 yılında Elbe nehrinin taşmasıyla yaşanan sel felaketi vatandaşların afetlerde de iletişim kurabilmek ve yardım edebilmek için sosyal medyayı kullandığını göstermişti. Bu projeyle tehlike ve afet anlarındaki iletişim davranışı araştırılacak. Araştırma kapsamında bunun yetkililere ve organizasyonlara olan etkisi de araştırılacak.

Uzmanlar bu sayede sosyal medyanın da hesaba katılmasıyla yeni bir kriz yönetimi kavramı geliştirmek istiyor. Bunun vatandaşların acil durumlarda güvenlik hissini arttıracağı ve sosyal medya alanıyla acil durumlar için hizmet sunan Avrupalı şirketleri güçlendireceği düşünülüyor. Projeyi Paderborn Üniversitesi koordine ediyor ve projede İtalya, İngiltere, Norveç, Belçika, Lüksemburg, Polonya ve Almanya birlikte yürütüyor.

CİHAN

Yorumlar