Facebook, Rus arama motoru Yandex’le anlaşma imzaladı

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından Facebook, Rus arama motoru Yandex ile anlaşma imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Facebook, Rus arama motoru Yandex’le anlaşma imzaladı

Dünyanın en büyük sosyal ağlarından Facebook, Rus arama motoru Yandex ile anlaşma imzaladı. Anlaşma, internet kullanıcılarının Facebook üyelerinin bilgilerine Rus arama motoru üzerinden ulaşılabilmesini sağlıyor.

Rus şirketinden yapılan açıklamada, Yandex arama motorunun Rusya, Türkiye ve BDT ülkelerinde bulunan Facebook kullanıcılarının açık bilgilerine erişim sağlayabileceği ifade edildi. Açıklamada ayrıca, kullanıcıların gizli bilgilerine erişimin bu kapsamda olmadığı vurgulandı.

Günümüzde, Facebook platformu içinde sadece Bing üzerinden arama yapılabiliyor. Yeni anlaşmayla birlikte Yandex’te platform içinde yer alacak ve arama yapılabilecek.

Yapılan anlaşmayla Rus şirket, Facebook bilgilerini kendi arama motorunda iyileştirmeler yapmak için kullanacak. Facebook’ta popüler olan bir yazı veya videoyu Yandex kendi arama listesine dâhil edecek.

Günümüzde Yandex arama motoru, 13,9 milyar dolarlık değeriyle Doğu Avrupa’nın en büyük internet şirketi unvanını taşıyor. Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook’un günümüzdeki değeri ise 137 milyar dolar olarak hesaplanıyor. CİHAN

Yorumlar