Eyfel Kulesi ve Louvre Müzesi'ne terör saldırısı son anda önlenmiş

Fransa’nın simgesi konumundaki Eyfel Kulesi’nin geçen yıl terör saldırısına hedef olmaktan son anda kurtulduğu iddia edildi. Le Parisien gazetesinin haberine göre, El Kaide'nin Kuzey Afrika kolu (AKMİ) ile bağlantılı Cezayir asıllı Ali...

Google Haberlere Abone ol
Eyfel Kulesi ve Louvre Müzesi'ne terör saldırısı son anda önlenmiş

Fransa’nın simgesi konumundaki Eyfel Kulesi’nin geçen yıl terör saldırısına hedef olmaktan son anda kurtulduğu iddia edildi. Le Parisien gazetesinin haberine göre, El Kaide'nin Kuzey Afrika kolu (AKMİ) ile bağlantılı Cezayir asıllı Ali M., Fransa’nın turistik alanlarına saldırı planladı.

5 yıldır Fransa’da ikamet ettiği belirtilen 29 yaşındaki şüphelinin, şifreli bir dizi mesajla AKMI’ın yönetim kadrosundaki biriyle mesajlaştığı belirlendi. Fransa İç İstihbarat Birimi (DGSI) tarafından takibe alınan Ali M.’nin Fransa’nın turistik bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi. Saldırı planlanan hedefler arasında Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, bar ve kafeler ile nükleer tesislerin de olduğu belirtildi.

Ali M.’nin son hazırlıklar için Cezayir’in güneyindeki AKMI kampına gitmek üzereyken yakalandığı belirtildi. Ali M.’nin terör saldırısı hazırlığından bulunmaktan tutuklu yargılandığı belirtildi. 29 yaşındaki Cezayir asıllı şüpheli suçlu bulunması halinde 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilecek.

CİHAN

Yorumlar