Express gazetesine ilan vererek yolsuzluk ve hukuksuzluklara dikkat çektiler

Washington merkezli düşünce kuruluşu “Türk Politika Merkezi”, ABD'de yayınlanan Express Gazetesi’ne Türkiye’de son yaşananlara ilişkin bir ilan verdi.

Google Haberlere Abone ol
Express gazetesine ilan vererek yolsuzluk ve hukuksuzluklara dikkat çektiler

Washington merkezli düşünce kuruluşu “Türk Politika Merkezi”, ABD'de yayınlanan Express Gazetesi’ne Türkiye’de son yaşananlara ilişkin bir ilan verdi. Washington Post Gazetesi bünyesi altında yayın yapan gazetedeki ilan, “Başbakan Erdoğan yönetiminde Türkiye” başlığını taşıyor.

Türkiye’de son zamanlarda gündeme oturan konuların rakamlarla dile getirildiği ilanda okuyuculara, “Türkiye’de yaşanan gelişmeler eğer ABD’de olsaydı ne yapardınız?” sorusu iletildi.

Türk Politika Merkezi Başkanı Ata Akıner, Türkiye’de gittikçe kısıtlanan ifade özgürlüğü, yargıdaki ihlaller, hükümetin baskıcı tutumu gibi kaygılara dikkat çekmek adına söz konusu ilanı verdiklerini söyledi. Akıner, “Türkiye'de hükümetin tüm haksızlıklarına ve yolsuzluklarına karşı seslerini duyurmaya çalışan ve endişe duyan vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek istedik.” dedi.

İlanda, dünyada en çok gazetecinin tutuklu olduğu ülke sıralamasında Türkiye’nin birinci olduğu, Berkin Elvan’ın 15 yaşında polisin attığı gaz kapsülü ile hayatını kaybettiği, 84 Amerikalı uzmanın ABD Başkanı Barack Obama’ya ortak bir mektup göndererek Türkiye’ye yönelik kaygılarını ilettiği, Türkiye’nin kadın-erkek eşitliği sıralamasında dünyada 120'nci olduğu, yolsuzluk operasyonu kapsamında ayakkabı kutularında 4,5 milyon dolar bulunduğu ve geçtiğimiz hafta 12 milyon kullanıcıyı etkileyen Twitter yasağına yer verildi.

Okuyuculardan ayrıca Twitter’ın kapanmasının ardından uzun süre dünya listesinin ilk sırasına oturan #TwitterBlockedinTurkey hashtagi altında okuyucuların fikirlerini paylaşması istendi.

Başkent Washington ve çevresinde yayın yapan günlük gazete Express’in 200 bin civarında trajı bulunuyor. CİHAN

Yorumlar