Etiyopya yöneticileri kültür festivali öğrencilerini kabul etti

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında başkent Addis Ababa’da bulunan konuk öğrenciler, Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome ve Başbakanı Hailemariam Desalegn tarafından kabul edildi. ‘Birleşen gönüller ve renklerin dili’ sloganıyla...

Google Haberlere Abone ol
Etiyopya yöneticileri kültür festivali öğrencilerini kabul etti

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında başkent Addis Ababa’da bulunan konuk öğrenciler, Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome ve Başbakanı Hailemariam Desalegn tarafından kabul edildi.

‘Birleşen gönüller ve renklerin dili’ sloganıyla Afrika Birliği binasında yapılacak festivale katılacak öğrenciler önce Cumhurbaşkanı Teshome’yi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Teshome, konuk öğrencileri ve onlara eşlik eden ilgilileri kabul salonunda ayakta karşıladı.

Öğrencilerle tek tek tokalaşan Teshome, öğrencilerden nereli olduklarını sordu. Yerel kıyafetleriyle Cumhurbaşkanını ziyaret eden öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Öğrencilerin minik müzik ziyafeti ise Cumhurbaşkanı Teshome’den alkış aldı. Önce Türk ve Etiyopyalı iki kız öğrenci Etiyopya’nın yerel dili Amherikçe şarkı söyledi. Kuzey Irak’tan gelen öğrenci ise söylediği ‘Mağrurlanma padişahım’ uzun havası ve devamında seslendirdiği ‘Urfalıyam ezelden’ isimli hareketli parçayla müzik ziyafetine ortak oldu. Görüşme sonrasında konuk öğrenciler Cumhurbaşkanı Teshome’yle kameralara poz verdi.

Dil ve Kültür Festivali öğrencilerinin ikinci ziyaret durağı ise Başbakan Desalegn'in makamı oldu. Konuk öğrenciler, Başbakan Desalegn tarafından da kabul edildi. Desalegn, dünyanın değişik ülkelerinden öğrencileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Desalegn, öğrencilerden eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, ülkeleri ile Etiyopya arasında yeni işbirliği bağlantılarını kurmaları istedi.

Görüşme sonrasında kendini ziyarete gelen öğrencilerle hatıra fotoğraf çektiren Başbakan Desalegn onları tek tek tokalaşarak uğurladı.

CİHAN

Yorumlar