Eski kanalını basan sunucu, dekorları almak istedi

KKTC’de önceki hafta yönetmeni ile tartışıp yayını terk eden sunucu Nazmi Pınar, eski kanalını bastı. Yanında getirdiği adamlarla birlikte kanala zorla girmek isteyen sunucunun, dekorları izinsiz bir şekilde götürmek istediği iddia edildi....

Google Haberlere Abone ol
Eski kanalını basan sunucu, dekorları almak istedi

KKTC’de önceki hafta yönetmeni ile tartışıp yayını terk eden sunucu Nazmi Pınar, eski kanalını bastı. Yanında getirdiği adamlarla birlikte kanala zorla girmek isteyen sunucunun, dekorları izinsiz bir şekilde götürmek istediği iddia edildi. Pınar ile kanal çalışanları arasında yaşanan arbede an be an güvenlik kamerasına yansıdı.

Kanalın güvenlik kamerasında, Kanal T Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Tatar’ın kanaldan çıkmasının ardından Pınar’ın 5 kişi ile birlikte ellerinde çantalarla dekorların bulunduğu kata indikleri görülüyor. Kanal çalışanının uyarılarına aldırmayan sunucunun bazı dekorları alıp yukarı taşıdığı görülüyor. Görüntülerde dekorların kamyonete yüklenmesinde sunucu Pınar da yardımcı oluyor.

BİNA SORUMLUSU POLİS ÇAĞIRIYOR

Durumu fark eden bina sorumlusu bir anda kapıları kapatıyor. Pınar ile bazı kişiler dışarıda kalırken ellerinde çantalar bulunan adamların da bina içerisinde kaldığı görülüyor. Bu esnada polis çağırdığı öğrenilen kanal çalışanı, içeridekilerin de dışarı çıkmasına izin vermiyor. Bina sorumlusunun bir anlık dalgınlığından faydalanan saldırganlar, kapıyı açarak Pınar ve beraberindekilerin içeriye girmesini sağlıyor.

KANALA ZORLA GİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Sunucu Pınar ve beraberindeki adamlarla kanal personeli arasında yaşanan arbede esnasında polis geliyor. Olaya müdahil olan polis araca yüklenen bazı dekor parçalarını yanında delil olarak götürürken Nazmi Pınar’ı gözaltına alıyor.

TATAR: ÖZÜR TALEBİ YERİNE GETİRİLMEDİ

Yaşananları iş etiği açısından iç bünyede çözülmesi gereken bir sorun olarak niteleyen Kanal T Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Tatar, olayın ileri boyutlara taşınarak Kıbrıs Türk medyasını aşağılayacak bir şekilde yayınlanmasından dolayı rahatsızlık duyduklarını aktarmıştı.

Yazılı açıklama yapan Tatar, "Ada Sabahı programı görüntüsünü ve basın açıklamalarını Kanal T yönetimine danışmadan veya haber vermeden dağıtan ve/veya dağıttıran programcıdan, hem izleyicilerden hem de Kıbrıs Türk medyasından özür dilemesini talep etmemize rağmen, bu talebin yerine gelmemiş olması, bu açıklamamızı yapmamızın diğer önemli bir nedenini teşkil etmektedir." ifadelerini kullandı.

Nazmi Pınar, önceki hafta yönetmeni ile yaşadığı tartışmayı canlı yayında anlatıp görüntüleri bazı basın kuruluşlarına çalıştığı kanaldan izinsiz dağıtınca programı durdurularak Kanal T’den uzaklaştırılmıştı. Kanal çalışanları ile Pınar arasında yaşanan arbede mahkemelik oldu. CİHAN

Yorumlar