Eski Cumhurbaşkanı Wulff ile ilgili karar bu ay verilebilir

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında görev esnasında rüşvet aldığı iddiasıyla açılan davada hakimlerin bu ay içinde karar verebilecekleri bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Eski Cumhurbaşkanı Wulff ile ilgili karar bu ay verilebilir

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkında görev esnasında rüşvet aldığı iddiasıyla açılan davada hakimlerin bu ay içinde karar verebilecekleri bildirildi. Yılbaşı tatili sonrası dün devam edilen davaya bakan hakimler, eski Cumhurbaşkanı Wulff'ün görevini kötüye kullanıp çıkar sağladığı kanıtlanamadığı için yılbaşı taili öncesi taraflara davayı durdurma teklifi yapmıştı.

Ancak hem savunma hem de savcılık bu talebi reddetmişti. Özellikle Wulff, hakkındaki iddialardan hukuken kurtulmak istiyor. Eski Cumhurbaşkanı, Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı olduğu dönemde Münih'te 2008 yılında katıldığı Ekim Şenlikleri esnasında Bayerischer Hof otelindeki 719,40 Euro’luk konaklama ve yemek masrafının yapımcı Daid Groenewold tarafından ödenmesi nedeniyle çıkar sağlamakla suçlanıyor.

Dünkü duruşmanın ardından açıklama yapan hakim Frank Rosenow, şahit olarak dinlenen polis şefinin olay hakkında verdiği ifadenin de davaya yeni ve önemli bilgiler katmadığını ifade etti. Hakim, Wulff hakkında ortaya atılan iddiaların doğruluğundan birkaç nedenden ötürü şüphe duyduğunu açıkladı.

Rosenow, mahkemenin 9 Ocak günü bilgi ve ipucu toplamak için son kez duruşma planladığını kaydetti. Son duruşmada bir polisin daha ifadesinin alınması, Wulff'ün avukatlarının savunma yapması ve mahkeme heyeti ile diğer dava katılımcılarının 22 Ocak günü son duruşmayı yapma konusunda anlaşmaları bekleniyor. CİHAN

Yorumlar