Eski Cumhurbaşkanı Wulff avukatlığa geri dönecek

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff, bu hafta içinde karara bağlanması beklenen davada beraat ederse avukatlık mesleğine geri dönecek.

Google Haberlere Abone ol
Eski Cumhurbaşkanı Wulff avukatlığa geri dönecek

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff, bu hafta içinde karara bağlanması beklenen davada beraat ederse avukatlık mesleğine geri dönecek. Wulff’un özellikle İslam ülkeleriyle ilgili konulara bakacağı bildirildi.

Hakkında açılan rüşvet ve yolsuzluk davasında sona yaklaşılan Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, beraat ederse eski mesleği olan avukatlığa dönmeyi planlıyor.

Focus dergisinin internet sitesinde yer alan bir habere göre, bu hafta sonuçlanması ve beraat kararı çıkması kuvvetle muhtemel olan davadan sonra eski cumhurbaşkanı avukat olarak çalışacak.

Wulff’un Hamburg’a kayıtlı bir avukatlık bürosuyla temas halinde olduğunu öne süre Focus, Wulff’un özellikle İslam dini ve İslam ülkeleriyle ilgili konularla ilgileneceğini iddia etti.

Eski Cumhurbaşkanı Wulff, Osnabrück’te yaptığı bir konuşmada, “İslam, Almanya’nın bir parçasıdır” sözleriyle özellikle sağcı medya ve siyasi çevrelerden büyük tepki çekmişti. Aleyhine medyada başlatılan linç kampanyası ve hakkında açılan davanın da bununla ilgisi olduğu yorumları yapılmıştı.

Wulff’un halen aynı fikirleri savunduğunu söyleyen kaynaklar, Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) eski politikacının özellikle uluslararası alanda bu fikirleri dile getirmeyi istediğini de belirtti.

Christian Wulff, hakkında açılan yolsuzluk ve rüşvet davasında 27 Şubat günü yeniden hakim karşısına çıkacak. CİHAN

Yorumlar