Eski bakana rüşvetten 3,5 yıl hapis cezası

Avusturya eski İçişleri Bakanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Ernst Strasser Viyana'da görülen davada rüşvet suçundan 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eski bakana rüşvetten 3,5 yıl hapis cezası

Avusturya eski İçişleri Bakanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Ernst Strasser Viyana'da görülen davada rüşvet suçundan 3,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kendisine para teklif eden ve bunun karşılığında bazı yasalarda değişiklikler isteyen işadamı rolüne girmiş gazetecilerle görüşmesinin ortaya çıkmasının ardından tüm siyasi görevlerinden istifa eden Strasser suçlu bulundu.

İngiliz Sunday Times gazetesinden iki gazetecinin video konferans ile tanık olarak dinlendiği davada, Ernst Strasser’in işadamı rolüne girmiş gazetecilerle bir yasa değişikliği için lobi yapmak üzere pazarlık yaptığı kesinleşti. Görüşmede yasa değişikliği için 100 bin Euro, birinci sınıf uçuşlar ve bir şirket yönetim kurulu üyeliği üzerine pazarlık yapıldığı video kayıtları ile ortaya çıkmıştı.

Strasser’in bürosunun, bu görüşmelerden sonra kendi partisinden hukuk komisyonu olan iki milletvekiline konu ile ilgili dört elektronik posta yolladığı ve sayısız telefon görüşmesi yapıldığı belirlenmişti. Milletvekillerinden AP Hristiyan Demokratlar Grubu Başkan Yardımcısı olan Othmar Karas, olayı medyaya yansıtmış ve kendisine bu talebin iletildiğini ifade etmişti.

Videolarda Strasser, pozisyonu dolayısıyla Brüksel’de bir ağ oluşturduğunu ve bunu kendisinin sahip olduğu lobi firması için kullandığını açıklıyordu.

Strasser'in bu kişilerle polise şikayet etmek ve deşifre etmek için görüştüğü iddiası kabul görmedi.

Kararı temyize götüren avukatların itirazları kabul edilmezse eski bakanın 22 ay hapis yatacak. CİHAN

Yorumlar