Esed yönetimi Cenevre 2 Konferansına katılan muhaliflerin yakınlarını tutukladı

Suriye'deki krize çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen Cenevre 2 Konferansı’na katılan muhaliflerin yakınlarının Esed rejimi tarafından tutukladığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Esed yönetimi Cenevre 2 Konferansına katılan muhaliflerin yakınlarını tutukladı

Suriye'deki krize çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen Cenevre 2 Konferansı’na katılan muhaliflerin yakınlarının Esed rejimi tarafından tutukladığı belirtildi. ABD yönetimi ise Esed yönetiminden tutuklananları acilen bırakmasını istedi.

El Hayat gazetesinde yer alan habere göre, Esed yönetimi Cenevre 2 Konferansı’na katılan muhaliflerin yakınlarını tutuklayarak cezaevine gönderdi. ABD Dışişleri Bakanlığı ise Suriye yönetiminden, haksız yere tutuklananların derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakmasını istedi.

Açıklamada ayrıca, Suriye yönetiminin görüşmelere katılan muhalifleri “terörist” olarak nitelendirdiği ve mallarına el konulduğu yönündeki açıklamalarına dikkat çekilerek, söz konusu tutuklamaların sadece uluslararası kanunları değil aynı zamanda Suriye halkının meşru taleplerini yok etme girişimi olarak değerlendirildi. CİHAN

Yorumlar