Esed: Suriye’deki kriz dönüm noktasında

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, ülkede üç seneden fazla süredir devam eden iç savaşın dönüm noktasında olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Esed: Suriye’deki kriz dönüm noktasında

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, ülkede üç seneden fazla süredir devam eden iç savaşın dönüm noktasında olduğunu söyledi. Esed, “terörle mücadele” olarak nitelendirdiği savaşta üstünlük sağladıklarını savundu.

Beşşar Esed Şam Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi öğretim görevlisi ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik yaptığı konuşmada, ülkedeki süreç ile ilgili değerlendirmelerde bundu. Suriye’nin boyunduruk altına alınmak istendiğini öne süren Esed, “Suriye’den istenilen şey kendi halkının çıkarlarını bırakıp ABD ve Batı çıkarlarını kollamaktır.” ifadelerini kullandı.

Esed üç yılı aşkın süredir ülkede devam eden iç savaşta ise önemli bir eşiğe gelindiği görüşünde. Esed, "Gerek Suriye ordusunun teröre karşı savaşta sağladığı başarılar, gerekse milli mutabakat ve toplumsal bilinçlenme Suriye’nin tanık olduğu bu krizin bir dönüm noktasında olduğunu gösteriyor.” dedi.

Öte yandan Esed'in devlet başkanlığı için üçüncü kez adaylığını açıklaması bekleniyor. Esed daha önce yaptığı açıklamalarda adaylığı konusunda hiçbir engelin olmadığını söylemişti.
CİHAN

Yorumlar