Esed ordusundan Halep'te varil bombalı katliam

Suriyeli muhalifler, Beşşar Esed’e bağlı savaş uçaklarının bugün sabaha karşı Halep’in çeşitli bölgelerini varil bombaları ile vurduğunu duyurdu. Sivillerin yaşadığı bölgelerin hedef alındığı saldırıda, adeta katliam yaşandığı...

Google Haberlere Abone ol
Esed ordusundan Halep'te varil bombalı katliam

Suriyeli muhalifler, Beşşar Esed’e bağlı savaş uçaklarının bugün sabaha karşı Halep’in çeşitli bölgelerini varil bombaları ile vurduğunu duyurdu. Sivillerin yaşadığı bölgelerin hedef alındığı saldırıda, adeta katliam yaşandığı belirtildi. Şafak vakti gerçekleştirilen bombardımanda çoğu çocuk en az 8 kişinin öldüğü, onlarca kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Halep’in Bisten El Kasr, El Kellese ve El Şaar bölgelerine yönelik saldırının sabahın erken saatlerinde gerçekleşmesi sivil can kaybını artırdığı belirtiliyor. Çok sayıda binanın yerle bir olduğu bombardıman sonucu halkın enkaz altındakileri çıkarmaya çalıştığı haberleri geliyor. İlk belirlemelere göre en az 8 kişinin öldüğü saldırıda, yaralıların sayısının fazla olmasının yanı sıra enkaz altında kalanlarla birlikte bu sayının artmasından endişe ediliyor.

Esed yönetimi muhaliflerin kalesi olarak kabul edilen Humus’u ele geçirmesinden sonra saldırılarını Halep’e yoğunlaştırıyor. Varil bombaları ile Halep’i bombalayan Esed ordusu, bu şekilde muhaliflerin direncini kırarak şehri ele geçirmeyi amaçlıyor.

CİHAN

Yorumlar