Esed asklerinin karargahını 60 tonluk patlayıcı ile havaya uçurdular

Suriye’de muhalifler, İdlib’te Esed ordusuna ait bir karargahı, kazdıkları tünele yerleştirdikleri 60 tonluk patlayıcı ile havaya uçurdu. Gerçekleştirilen patlama sonrasında onlarca Esed askerinin öldürüldüğü belirtildi.Uluslar arası...

Google Haberlere Abone ol
Esed asklerinin karargahını 60 tonluk patlayıcı ile havaya uçurdular

Suriye’de muhalifler, İdlib’te Esed ordusuna ait bir karargahı, kazdıkları tünele yerleştirdikleri 60 tonluk patlayıcı ile havaya uçurdu. Gerçekleştirilen patlama sonrasında onlarca Esed askerinin öldürüldüğü belirtildi.

Uluslar arası kamu oyundan bekledikleri desteği görmeyen ve istedikleri silahları alamayan muhalifler, Esed ordusu ile mücadelede farklı bir strateji geliştiriyor. Çatışmalarda savaş uçaklarına karşı etkili olmayan muhalifler, yerin altında metrelerce tünel kazarak yönetime ait askeri karargahları bir bir havaya uçuruyor.

Muhalif gruplardan İslami Cephe ve Furkan Tugayı, İdlib’in Maarrat el Numan bölgesinde Esed ordusuna ait bir karargahı yönelik büyük çapta bir saldırı gerçekleştirdi. Muhalifler, hedef aldıkları Vadi el Dayf mevkiindeki askeri karargahın altına 760 metre uzunluğunda tünel kazdıkları, 60 tonluk patlayıcı ile havaya uçurduklarını aktardı.

Yayınlanan görüntülerde saldırı sonrasında karargahın adeta havaya uçtuğu görülüyor. Büyük patlama sonrasında toprağın onlarca metre yükseldiği bölgenin tamamen toz duman altında kaldığı görüntülere yansıdı. CİHAN

Yorumlar