Esad'ın Türkiye Planı Ortaya Çıktı, Suriye Sınırına Kilit Vuruldu

İstihbarat birimleri, Esad'ın özel eğittiği mahkumlarla Türkiye'de kaos çıkarmayı planladığını ortaya çıkardı. Sınır kapılarındaki işlemler sıkı denetime alındı.

Google Haberlere Abone ol
Esad'ın Türkiye Planı Ortaya Çıktı, Suriye Sınırına Kilit Vuruldu

Şah Fırat operasyonunun peşinden Suriye sınırında yaşanan askeri canlılık artarken, Öncüpınar ve Cilvegözü hudut kapılarında işlemler 9 Mart'ta sınırlandırılarak insan, eşya ve vasıta girişleri ikinci bir talimata kadar kısıtlandı. İstihbarat birimlerinin, Esad'ın hususi eğittiği binlerce mahkumla Türkiye'de kargaşa çıkarmayı planladığının ortaya çıkmasından sonra adeta hudut kapılarına kilit vuruldu.

TSK ALARMA GEÇTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri de Suriye haddini ablukaya aldı. Bu kritik adımın atılmasına sebep bulunan şok edici istihbarat bilgisine de ulaşıldı. Ankara'da üst seviye toplantılarda ele tahsil edilen istihbarat bilgisine göre; Esad'a yakın unsurlar,Türkiye'de seçim öncesinde kargaşa çıkarmaya yönelik hücum girişiminde bulunmaya hazırlanıyor.

MAHKUMLAR EĞİTİLİYOR

Esad, Suriye'de adli vakalara karışmış ve cezaevinde bulunan mahkumları iç savaşta kullanımı için eğitti. İstihbarat bilgisine kıyasla sayıları bini bulan bu eğitimli mahkumlar önümüzdeki günlerde özgür bırakılacak. Serbest kalan mahkumların bir bölümü muhaliflere karşı kullanılacak.

Bir bölümü ise Türkiye'ye sızıp hücum düzenlemesi için görevlendirilecek. Esad'ın Türkiye'deki seçimler öncesinde Reyhanlı saldırısına aynı girişimlerde bulunmak istediği, böylece 7 Haziran seçimlerini etkilemeyi amaçladığı değerlendirildi.

BEŞTEPE'DE DE KONUŞULDU

Suriye'den gelen istihbarat 7 Mart'ta İçişleri Bakanlığı'nda askeri ve istihbari görevlilerin de katıldığı üst seviye toplantıda ele alındı. Toplantıda Esad rejiminden gelen tehdidin önlenmesi için üst seviye önlemlerin alınması ve sınırdan geçişlerin durdurulması kararlaştırıldı. Seçimlere yönelik Suriye kaynaklı tehdit değerlendirmesi, C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de topladığı Bakanlar Kurulu'nda da gündeme geldi.

Toplantıda Suriye'de yaşanan vakalardan ötürü terörist faaliyetlerin sınırlara taşma ve sızma ihtimali ile bunun seçim güvenliğine etkileri tyükselişıldı. Aynı sürede Suriye ile sınırı bulunan şehirlerde geçici askeri güvenlik bölgesi oluşturulması meselesinde toplantılar yapılacağı bilgisi Bakanlar Kurulu'nda paylaşıldı.

SINIR ABLUKAYA ALINDI

Toplantıda tahsil edilen kararın peşinden Suriye sınırında hummalı bir canlılık yaşandı. Asker, sınırı ablukaya alırken, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı önlemlerini artırdı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı da hudut güvenliğini üst düzeye çıkardı.

Alınan önlemler kapsamında Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nadki işlemler hummalı denetime alındı, güvenlik önlemleri yine düzenlenerek güncellendi. Kaynaklar, Türkiye'ye yönelik hücum girişimi ihtimalinin minimize edildiğini vurguladı.

REYHANLI'DA ESAD İZİ

11 Mayıs 2013'te Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen iki ayrı bombalı terör saldırısında 52 şahıs hayatını kaybetmiş, 146 şahıs yaralanmıştı. Bombalı araçlarla düzenlenen hücum sonrasında 20 zanlı tutuklanmıştı. Şüphelilerin Suriye saklı servisi El Muhaberat bağlantılı silahlı küme bulunduğu iddiası üstünde durulmuştu. (Kaynak : Sabah)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar