Esad'dan ABD'ye Müzakere Yanıtı: Atılacak Adımlara Bakarız

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, ABD Dışişleri Bakanı'nın 'Er ya da geç Esad'la müzakere etmek zorunda kalacağız' sözüne yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Esad'dan ABD'ye Müzakere Yanıtı: Atılacak Adımlara Bakarız

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, 'Er yada geç Esad'la müzakere etmek durumunda kalacağız' sözüne Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan cevap gecikmedi.

'ÖNCE ATILACAK ADIMLARA BAKARIZ, SONRA KARAR VERİRİZ'

Esad, 'Suriye Devlet Başkanı'nın istikbaline dair yapılacak her tyükselişmayı Suriye halkı yapar, dışarıdan gelen izahatlar bizi ilgilendirmez' ifadesini kullandı. Esad, 'Önce atılacak adımlara bakarız, sonra karar veririz' dedi.

TÜRKİYE'DEN DE TEPKİ GELDİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 'Esad'la müzakere etmek zorundayız' izahatsına 'Esad'la müzakere edecek ne var. 200 binden çok insan öldürmüş ve kimyasal silah kullanmış bir rejimle neyi müzakere edeceksiniz. Bugüne kadarki müzakerelerden hangi netice ortaya çıktı' diyerek reaksiyon gösterdi.

KERRY SÖYLEMİŞ, HARF İNKAR ETMİŞTİ

CBS Televizyonu'na konuşan Kerry, Washington yönetiminin 'eninde sonunda' Beşar Esad yönetimiyle müzakere etmek durumunda kalacağını söylemiş ve 'Er geç müzakere etmek durumunda kalacağız. Ben 1'inci Cenevre Konferansı kapsamında müzakere etmeye her süre gönüllü oldum' demişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf ise Kerry'nin sözleri konusu için yaptığı yorumda, ülkesinin Suriye politikasında değişiklik bulunmadığını ve Esad ile direk müzakere etmelerinin söz konusu olmadığını kaydetmişti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar