Esad'a Ağır Darbe: İdlib Düştü

Aralarında El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi'nin de yer aldığı İslamcı gruplar, Suriye'de iç savaş başladığından bu yana ilk kez İdlib şehrini ele geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Esad'a Ağır Darbe: İdlib Düştü

Muhalif Çatı Birliği Fetih Ordusu, Suriye'nin kuzeybatısında yer saha İdlib kentinin denetimini tam olarak sağladı. Suriye'nin kuzey batısındaki tıpkı isimli vilayetin başkenti bulunan İdlib'i alarak Rakka'dan sonra ikinci vilayetin de kontrolünü ele geçirmiş oldu.

4. GÜNDE ŞEHRİN KONTROLÜNÜ SAĞLADI

Suriye'de çatı birliği 'Fetih Ordusu'nun 4 günden buyana ülkenin kuzeybatısındaki İdlib kentine ağır silahlarla saldırarak, kentin denetimini sağladığı bildirildi. Muhaliflerin eyalet başkenti bulunan İdlib belde merkezini ele geçirmek için başlattıkları operasyonlar 4. gününe girerken bu sabah itibarıyla kentin güneyinde kalan küçük bir kısım dış yüzde yüz kontrolün sağlandığı açıklandı.

ONLARCA KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgeden haber aktaran kaynaklar, muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin şehir merkezinin nerdeyse tamamını ele geçirdiğini ve onlarca şebbihayı öldürdüğünü aktardı.

SOKAKLAR CESET DOLU

Sokak ve caddelerin düzen askerlerinin cesetleriyle dolu olduğunu belirten kaynaklar, biçok nusayri askerinin de sağ ele geçirildiğini açıkladı. Öte yandan savaşçıların İdlib'in sokaklarına girmesiyle camilerden tekbirlerin arttıği belirtiliyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar