Eş Şebab örgütü Somali Parlamentosu'na saldırdı: 4 ölü

El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü, Somali’de parlamento binasına bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirdi. Başkent Mogadişu’daki saldırıda, 4 kişinin öldüğü belirtilirken, çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi. Olaydan...

Google Haberlere Abone ol
Eş Şebab örgütü Somali Parlamentosu'na saldırdı: 4 ölü

El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü, Somali’de parlamento binasına bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirdi. Başkent Mogadişu’daki saldırıda, 4 kişinin öldüğü belirtilirken, çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.

Olaydan kısa süre sonra eylemi Eş Şebab örgütü üstlendiğini açıkladı. Reuters haber ajansına konuşan örgüt sözcüsü Şeyh Abdiasis Ebu Musab, “İntihar saldırısının, patlamaların ve Somali parlamento binası denilen yerde devam eden çatışmanın arkasında biz varız.” ifadelerini kullandı. Geçen hafta El Kaide liderlerinden Ayman al Zavahiri şeriatla yönetilen bir ülke için, tüm Müslümanları Eş Şebab örgütüne destek vermeye davet etmişti.

Yaralananlar arasında bir de Türk vatandaşın bulunduğu kaydedildi. Yaralı Türk’ün başkentte bulunan Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

Görgü tanıklarından bir polis memuru önce bomba yüklü bir aracın parlamento binası önünde infilak ettiğini, ardından intihar saldırısının gerçekleştiğini söyledi.

Eş Şebab terör örgütü Mogadişu’dan çıkarıldığından beri Somali ve Kenya’daki saldırılarını artırdı. Örgüt, Eylül ayında Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir alışveriş merkezinde 67 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

CİHAN

Yorumlar