Erşad Salihi'nin konvoyuna bombalı saldırı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Kerkük'te bombalı saldırının hedefi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Erşad Salihi'nin konvoyuna bombalı saldırı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşad Salihi, Kerkük'te bombalı saldırının hedefi oldu.

Kasaphane semtinde Salihi'nin konvoyunun geçişi sırasında uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu ITC liderinin üç koruması ile Türkmeneli TV kameramanı İsam Ömer yaralandı. Erşad Salihi ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Saldırı sonrasında Cihan Haber Ajansı'na konuşan Salihi, son iki ay içinde iki kez hedef alındığını belirtti ve daha önce yardımcısının da şehit edildiğini hatırlattı. Saldırının amacının Türkmenlerin varlığını yok etmek olduğunu belirten Salihi, "Türkmenler müsterih olsunlar. Bizer, milli kimliğimizi korumaya devam edeceğiz." dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada ise saldırıdan duyulan üzüntü dile getirildi ve "Erşad Salihi’nin saldırıdan yara almadan kurtulması teselli kaynağıdır. Farklı etnik, dini ve mezhep grupları arasında çatışma yaratarak, Irak’taki şiddetin yayılmasını hedefleyen bu saldırıyı kınıyor, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi’nin şahsında tüm Türkmen toplumu ve Irak halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. denildi.

Açıklamada, "Bu hain saldırının fail veya faillerinin bir an önce tespit edilerek kanun önüne çıkarılması ülkenin huzur ve istikrarını tesise dönük çabaların başarıya ulaşması bakımından önem taşımaktadır." ifadelerine yer verildi. CİHAN

Yorumlar