Eroğlu: Ortak açıklama kağıdıyla fazla şey yapılacağını söylemek mümkün değil

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu müzakerelere başlamadan Kıbrıs’ta bir çözüme varmanın mümkün olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Eroğlu: Ortak açıklama kağıdıyla fazla şey yapılacağını söylemek mümkün değil

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu müzakerelere başlamadan Kıbrıs’ta bir çözüme varmanın mümkün olmadığını söyledi. Eroğlu, “Ortak açıklama kağıdıyla çok fazla bir şey yapılacağını söylemek mümkün değil, çünkü müzakere masasında bizi bekleyen 6 başlık var." dedi.

Eroğlu bugün bir kabulünde yaptığı konuşmada, ön koşulsuz, herhangi bir ortak açıklama olmadan da müzakerelere başlayabileceklerini defalarca söylediklerini belirterek, şimdi gelinen bu noktada önce kendi bünyelerinde, ilgili partilerle ve meclis platformuyla değerlendirme yapma mecburiyetinde olduklarını ve bunu yapacaklarını aktardı.

Bunların “Yönetim ve Güç Paylaşımı, AB, Mülkiyet, Ekonomi Garantiler, Toprak” gibi önemli başlıklar olduğunu dile getiren Eroğlu, bunları ancak müzakere masasında sonuçlandırabileceklerini kaydetti.

Eroğlu bir soru üzerine, aylardan beri bir ortak açıklama metni çıkabilsin diye uğraştıklarını, kendilerinin bu konuda daima ileriye dönük adımlar atarak bir çıkış yolu bulma gayreti içersinde olduklarını belirtti.

Devreye girenlerin çoğaldığı bir zamanda olunduğunu dile getiren Eroğlu, değerlendirme yapmanın önemine işaret etti ve bugün ve yarın siyasi partiler ile meclis platformuyla bazı değerlendirmeler yapacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar