Eroğlu: Biden'den çözüme ivme kazandırılması için beklentimizi ifade ettik

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'e Kıbrıs sorununun çözümüne ivme kazandırılması için yardım beklentilerini ifade ettiklerini söyledi.Eroğlu, Biden'in KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrılışının ardından...

Google Haberlere Abone ol
Eroğlu: Biden'den çözüme ivme kazandırılması için beklentimizi ifade ettik

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'e Kıbrıs sorununun çözümüne ivme kazandırılması için yardım beklentilerini ifade ettiklerini söyledi.

Eroğlu, Biden'in KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrılışının ardından basın açıklaması yaptı.

Eroğlu, 50 yıldır BM’nin çözümlenmeyen sorunlar listesinde yer alan Kıbrıs sorununun artık Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Güvenlik Konseyi’nin, çözümlenmeyen sorunlar listesinden çıkmasını istediklerini vurguladı.

"ANLAŞMAYA HAZIRIZ"

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Biden ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs Türk tarafının erken ve hakça bir çözüme destek verdiğini ve böyle bir anlaşmaya imza koymaya hazır olduğunu ifade etti.

Biden ile görüşmesini “çok samimi” diye niteleyen Eroğlu, Biden’in ziyaretinin adadaki çözüm çabalarına katkı sağlamasını diledi. Eroğlu, Biden’ın adaya gelişinde yaptığı açıklama gibi, kendilerine de çantasında bir çözüm paketiyle gelmediğini, anlaşmayı Kıbrıs’taki tarafların bulacağını söylediğini ancak çözüme yardıma hazır olduğunu da ifade ettiğini bildirdi.

"GÖRÜŞMEDE MARAŞ KONUSU VE AİHM KARARI GÜNDEME GELMEDİ"

Görüşmelerinde Maraş konusunun gündeme gelmediğini, Biden’ın Maraş’la ilgili bir şey telaffuz etmediğini belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, doğal gaz konusunun ise gündeme geldiğini, tüm dünyanın Kıbrıs Türk halkının da doğal gazda hakkı olduğunu zaten teslim ettiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de adaya geleceğini ama zamanını söylemeyeceğini kaydeden Eroğlu, petrol yüzünden dünyada çok savaşlar çıktığını; Akdeniz’in ise savaş değil dostluk denizi olmasını istediklerini kaydetti.

“Umarım daha da yoğun çalışma fırsatımız olur. Ben bu akşamki yemekli toplantıya ümitle ve yapıcı bir anlayışla katılacağım” diyen Eroğlu, Biden’a teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar