Ermenistan’dan Türkiye Cumhurbaşkanına ‘soykırımın’ yüzüncü yıl daveti

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Erivan’da 24 Nisan 2015’de kutlanacak sözde soykırımın 100. yıl anma törenlerine Türkiye Cumhurbaşkanını da davet etti. Türkiye Cumhurbaşkanını resmen davet etme fırsatını değerlendirmek istediğini...

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan’dan Türkiye Cumhurbaşkanına ‘soykırımın’ yüzüncü yıl daveti

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Erivan’da 24 Nisan 2015’de kutlanacak sözde soykırımın 100. yıl anma törenlerine Türkiye Cumhurbaşkanını da davet etti.

Türkiye Cumhurbaşkanını resmen davet etme fırsatını değerlendirmek istediğini ifade eden Sarkisyan, “Türkiye’de yeni Cumhurbaşkanı kim seçilirse seçilsin, 24 Nisan’da Erivan’a davet ettik. Ermenistan ‘soykırım’ gerçeğini yüz yüze görüşme fırsatı buluruz.” dedi.

Davetiyelerin Türkiye’nin dışında başka ülkelere de gönderildiğini kaydeden Sarkisyan, Türkiye’nin Osmanlı İmparatorluğu’nun suç ortağı olmaması için, sözde ‘soykırımı’ kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın taziye mesajını ima eden Sarkisyan, “Kınama alternatif olamaz. Yarım adım atarak ciddi sonuçlar almak mümkün değil…” eleştirisi getirdi.

Ermenistan’ın Türk halkına karşı düşmanlık hissi olmadığını da vurgulayan Sarkisyan, “Ermenistan ve Türk halklarının iletişim kurabilmeleri için şartları oluşturmalıyız. Herhangi bir ön şart olmadan ilişkiler normalleşmeli ve Türkiye tarafından bazılarının da dillendirdiği gibi kapılar açılmalı. Dilekler samimi ise, Rusya ve Türkiye arasında uzlaşma yolu bulunabilir…” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar