Ermenistan’dan sözde soykırım için İsrail’e gizli ziyaret

Ermenistan parlamentosu Başkanı Galust Saakyan’ın sözde Ermeni soykırımını tanıması için gizlice İsrail’i ziyaret ettiği iddia edildi.Rus Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansına konuşan İsrailli kaynaklara göre, Saakyan ziyaretinde üst düzey...

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan’dan sözde soykırım için İsrail’e gizli ziyaret

Ermenistan parlamentosu Başkanı Galust Saakyan’ın sözde Ermeni soykırımını tanıması için gizlice İsrail’i ziyaret ettiği iddia edildi.

Rus Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansına konuşan İsrailli kaynaklara göre, Saakyan ziyaretinde üst düzey yetkililerle bir araya geldi. Görüşmelerde sözde Ermeni soykırımının 100.yıldönümü bağlamında İsrail’in “soykırımı” tanıması, İsrail ve Azerbaycan arasında askeri işbirliği konuları ele alındı. Haberde, Erivan’ın söz konusu askeri işbirliğinden çok endişe duyduğu vurgulandı.

7 Temmuz’da Moskova’da Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin’le görüşen Ermeni parlamentosu Başkanı Saakyan, sözde soykırımın uluslar arası arenada tanınması için Rusya’nın yardımcı olmasını istedi. 2015 yılında Moskova’da sözde soykırım sergisini açmayı planladıklarını ifade eden Saakyan, Rusya’nın ders kitaplarında faşizmle birlikte “Ermeni soykırımının” da anlatılmasını umduklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar