Ermenilerden Türkiye'ye "El-Kaide yardımı" protestosu

Avustralya Ermeni Cemiyeti tarafından Türkiye'nin Sidney Başkonsolosluğu önünde gösteri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Ermenilerden Türkiye'ye "El-Kaide yardımı" protestosu

Avustralya Ermeni Cemiyeti tarafından Türkiye'nin Sidney Başkonsolosluğu önünde gösteri düzenlendi. El Kaide tarafından Suriye'nin Kessap kasabasında Ermenilere yönelik yapıldığı iddia edilen şiddeti protesto etmek için yaklaşık 500 kadar Ermeni bir araya geldi. Türkiye'nin El Kaide'ye silah yardımı yaptığını iddia eden Ermeni grubun protestosuna karşı ise Sidney'de yaşayan yaklaşık 70 kişilik Türk grubu konsolosluk önünde güvenlik çemberi oluşturdu. Avustralya Türk Savunma Derneği (ATA-A) Sidney'deki Türkleri organize ederken, Ermenilerin kalabalık bir grupla gelmesi dikkat çekti. ATA-A tarafından yapılan açıklamada, Ermenilerin Suriye'yi bahane ettikleri, esas amacın sözde soykırımı gündeme taşımak olduğu vurgulandı.

Ellerinde Beşşar Esed'in posterlerinin yanı sıra, "Türkiye, El Kaide'ye desteği bırak", "Dünyadan adalet bekliyoruz", "Türkler 99 yıldan beri Ermenileri öldürüyor", "Soykırıma son", "Tarih tekerrür ediyor" gibi yazılı pankartlarla konsolosluğun önüne gelen Ermeni grup, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren protestoda, çeşitli konuşmalar yapılırken, yazılı metin ise konsolosluk yetkililerine teslim edildi. Protestoyu organize eden Avustralya Ermeni Cemiyeti temsilcilerinden Haig Kayseriyan, AKP hükümetini sert dille eleştirdi. Kayseriyan yaptığı konuşmada, "Bizim tepkimiz Türkiye halkına değil, AKP hükümetinin Sureyi politikasınadır ve El Kaide'ye verdiği silahlı desteğedir. Türkiye hükümetinin desteğiyle silahlanan El Kaide, Kessap'taki Ermenilere yönelik katliamlar yapıyor. Türkiye Suriye topraklarına girerek, illegal işgal etmiş durumda. 24 Nisan'da yine aynı şekilde konsolosluğun önünde bir araya gelecek ve protestomuzu sürdüreceğiz." dedi.

Protestocular, hükümetinin Twitter, Youtbe ve diğer sosyal medyaya getirdiği yasağın da gülünç olduğunu ifade etti.

GÜNGÖRDÜ: SURİYE BAHANE, HEDEF SÖZDE SOYKIRIM

Öte yandan Ermenilere karşı bir grup Türk de ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla konsolosluğun önünde geldi. Sidney polisinin yoğun güvenliği arasında, Ermeni grubunun yoğun sloganlarını sessiz bir şekilde protesto eden Türkler, böyle bir tavır sergilemekle olabilecek herhangi bir taşkınlığın önüne geçti.

Ermenilerin yoğun sloganlarından sonra basın açıklamasına okuyan ATA-A Genel Sekreteri Güneş Güngördü, Ermenilerin Suriye'deki olayları bahane ederek, sözde Ermeni soykırımını gündeme taşıdıklarını söyledi. Güngördü, Ermeni diasporasının temelinde Anzak törenlerinin 100. yıl dönümüne gölge düşürmek olduğunu belirtti. Ermenilere çağrıda bulunan Güngördü, Avustralya'nın çokkültürlü bir ülke olduğunu, bu tür tarihi gerçekleri yansıtmayan olayları buraya taşımamaları gerektiğini sözlerine ekledi. Daha sonra İstiklal Marşı'nı okuyan Türk grup, sessizce dağıldı. CİHAN

Yorumlar