Ermeniler, 50 yıl aradan sonra KKTC'de ayin yaptı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da bulunan Ermeni Kilisesi’nde 50 yıl aradan sonra toplu ayin yapıldı. Ayine, Güney ve Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Ermeni asıllı 500’ü aşkın kişinin yanı sıra Birleşmiş Milletler...

Google Haberlere Abone ol
Ermeniler, 50 yıl aradan sonra KKTC'de ayin yaptı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da bulunan Ermeni Kilisesi’nde 50 yıl aradan sonra toplu ayin yapıldı. Ayine, Güney ve Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Ermeni asıllı 500’ü aşkın kişinin yanı sıra Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, KKTC Din İşleri Başkanlığı Güney Kıbrıs Temsilcisi Şakir Alemdar ile bazı yabancı misyon temsilcileri katıldı.

KKTC Din İşleri Başkanlığı'nın da temsil edildiği ayinde, Rum Ortosoks Kilisesi'nden herhangi bir temsilcinin bulunmaması dikkat çekti.

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, konu ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, insanların KKTC'deki kiliseye gelip özgürce ibadet edebilmelerinin inanç özgürlüğü açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Konunun daha önce dini liderler arası görüşmelerde ele alındığını ifade eden Atalay, yoğun temasların netice verdiğini, bu nedenle Ermenilerin ayinlerini gerçekleştirmelerinde herhangi bir sorun yaşanmadığını kaydetti.

Lefkoşa, Arapahmet'te bulunan yapı, Osmanlı'nın Ermenilere tahsis ettiği bir kilise olması açısından önem arz ediyor. CİHAN

Yorumlar