Erdoğan'ın Taziyesi Fransa'da Yankı Buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarının yıldönümü vesilesiyle Ermenilere taziye mesajı yayınlaması, Fransız medyasında geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın Taziyesi Fransa'da Yankı Buldu

Taziye mesajını 'flaş' olarak duyuran Fransız medyası, Erdoğan'ın 1915 yılında öldürülen Ermenilerin torunlarına Türkiye'nin taziyelerini ilettiğini altını çizdi.

Le Monde gazetesi, 2002'den beri iktidarda bulunan hükümetin şimdiye kadar reddettiği bir konu hakkında, attığı son adımla önceki hükümetlerden daha farklı bir yaklaşım takındığını kaydetdi.

Le Parisien gazetesi de '' 'Ermeni soykırımı': Erdoğan Türkiye'nin taziyelerini iletti'' başlığını kullandığı haberinde açıklamaların politik depreme yol açtığını iddia etti. Haberde, Türkiye Başbakanı'nın resmi olarak 1915 yılında öldürülen Ermenilerin torunlarına Türkiye'nin taziyelerini ilettiğini vurgularken bunun Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu aktardı. Haberde Ankara'nın 1915-1917 yılları arasında Anadolu'da 500 bin civarında Ermeni'nin katledildiğini tanıdığını savunurken 'soykırım' ifadesinin ise reddedildiğini yazdı.

Le Figaro gazetesi ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 yılında gerçekleştirilen Ermeni katliamlarıyla ilgili Türkiye'nin taziyelerini sunduğunu belirtildi. Gazete, Başbakan Erdoğan'ın Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarının hangi din ve etnik kökenden olursa olsun; Türk, Kürt, Arap, Ermeni ve diğer milyonlarca Osmanlı vatandaşı için acılarla dolu zor bir dönemin yaşandığını söylediği vurguladı.

Yorumlar