Erdoğan’ın Facebook ve Youtube yasaklama tehdidi Arap basınında

Türkiye’de 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları Arap dünyasında yakından takip ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan’ın Facebook ve Youtube yasaklama tehdidi Arap basınında

Türkiye’de 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları Arap dünyasında yakından takip ediliyor. Erdoğan’ın son olarak Facebook ve Youtube sosyal paylaşım sitelerini yasaklayacağı yönündeki açıklamaları ise Arap medyasında şaşkınlıkla takip ediliyor. El Hayat gazetesi, sosyal paylaşım sitelerini yasaklayacağını söyleyen Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bu konuda karşı karşıya geldiğini yazdı.

Arap dünyasının önde gelen gazetelerinden El Hayat, Başbakan Erdoğan’ın büyük yolsuzluk skandalı sonrasında kendisi ve ailesi ile ilgili yayınları durdurmak amacıyla Facebook ve Youtube sosyal paylaşım sitelerini yasaklama girişiminin ülke genelinde öfke oluşturduğunu belitti. Gazete Cumhurbaşkanı Gül’ün tüm Türkiye’ye yayılan bu öfkeyi dindirmeye çalıştığına dikkat çekti. Haberde Gül’ün,” Youtube ve Facebook tüm dünyada geçerli olan platformlar. Kapatılması gibi bir şey söz konusu olmaz. Herhangi bir şekilde suç işlenirse, özel hayata saldırı söz konusu olursa mahkeme kararıyla bunlar kapatılır. Türkiye bir hukuk devleti. Biz özgürlüklerin genişletilmesi ile ilgili olarak gerçekleştirilen reformlarla gurur duyuyoruz” dediği belirtildi.

Gazete Cumhurbaşkanı Gül’ün bu açıklamalarının Erdoğan’a kırmızı çizgileri çiğnememesi konusunda bir uyarı niteliği taşıdığı kaydedildi.

Muhalefet partilerin ise Erdoğan’a yönelik “raydan çıktı” yönünde suçlamalar yapıldığına dikkat çekilen haberde, “Erdoğan siyasi geleceğine yönelik bir tehlike durumunda yönetimde kalmak için mümkün olan her şeyi yapacak. Çünkü koltuğunu kaybetmesi ile birlikte, dokunulmazlığı kalkacak ve yolsuzlukla yargılanmanın önünün açılacak.” denildi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın Facebook ve Youtube sitelerini yasaklayacağı yönündeki açıklamaların sosyal medyada kınandığı, yüzlerce gazeteci ve aktivist tarafından eleştirildiği kaydedildi.

Haberde ayıca Erdoğan’ın Ankara 11. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) yeni Başbakanlık binasının inşaatını durdurma kararı sonrasında yaptığı,” Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım" açıklamasına yer verildi.

Haberde ayrıca Erdoğan’ın, ABD Başkanı Barck Obama’yı arayarak Fethullah Gülen Hocaefendi’in iadesini istediğini söylediği hatırlatıldı.

Başbakan Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının Türk kamuoyunu meşgul etmeye devam ettiğini yazan gazete, son olarak Erdoğan’ın Milliyet Gazetesi’nin sahibi ünlü işadamı Erdoğan Demirören’i arayarak fırçaladığı ve ağlattığı ile ilgili ses kaydının yayınlandığına yer verdi.
CİHAN

Yorumlar