Erdoğan'ın Ermeni mesajı Azerbaycan basınında geniş yer buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklaması Azerbaycan'da başta Yeni Musavat, Anspress ve Teleqraf gazeteleri olmak üzere ülke medyasında geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın Ermeni mesajı Azerbaycan basınında geniş yer buldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklaması Azerbaycan'da başta Yeni Musavat, Anspress ve Teleqraf gazeteleri olmak üzere ülke medyasında geniş yer buldu. Ülkenin en çok satan gazetesi Yeni Musavat okurlarına "Türkiye'de siyasi deprem" başlığıyla duyurdu.
Gazete haberinde Türkiye muhalefet liderlerinden Devlet Bahçeli ve CHP milletvekili Onur Öymen'in konuyla ilgili açıklamalarından sonra Azerbaycan Ümit Partisi lideri İqbal Ağazade ve Karabağ Azatlık Teşkilatı Başkanı Akif Nağı'nın açıklamalarına yer verdi.

ERDOĞAN, DIŞARIDAKİ 'DEMOKRAT' İMAJINI YENİDEN KAZANMAYA ÇALIŞIYOR

İqbal Ağazade gazeteye yaptığı açıklamada söz konusu mesajın Ermenilerden daha çok dünya kamuoyuna yapıldığının altını çizdi. Ağazade ''Türkiye'de yerel seçimler sona erdi. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu süreçte Ermenilerden özür dilemekle uluslararası arenada demokrat imajını yeniden kazanmaya çalışıyor'' dedi. İqbal Ağazade açıklamasında Erdoğan'ın 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ve akabinde sosyal medyaya uygulanan yasaklardan sonra dünyada , ülkenin otoriter bir yönetime sürüklendiği şeklinde değerlendirildiğini kaydetti. Ağazade '' Erdoğan dünya kamuoyunda uzun yıllardır tartışılan, bazı ülke parlamentolarınca müzakere edilen bir konuyu, yumuşak ve rakibin pozisyonuna yakın bir pozisyonla dünyaya açık olduğu imajı verdi. '' şeklinde ifade etti.
Ümit Partisi lideri Ağazade ise10 Ağustosta cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğuna dikkat çekerek ''Bu seçimlerde Erdoğan uluslararası arenadan destek almayı amaçlıyor. Bana göre Başbakan Erdoğan'ın başsağlığı dilemesinin arkasında bu amaç var ''dedi.
Ağazade söz konusu başsağlığının genel anlamda AKP iktidarı yararına görünse de Türkiye'nin zararına olduğunu iddia etti.

Karabağ Azatlık Teşkilatı(KAT) Başkanı Akif Nağı da Yeni Musavat gazetesine yaptığı açıklamada, açıklamadan esef duyduğunu ifade etti. Nağı," Ermeniler çeşitli yollarla sözde soykırımı dünyaya kabul ettirmeye çalışıyorlar. Onların asıl amacı sözde soykırımın Türkiye tarafından tanınmasıdır. Bu güne kadar Türkiye haklı olarak Ermenilerin soykırım iddialarını kesin bir dille reddetti. Ancak bugün Başbakan'ın sergilediği gibi hareketler Ermenilere verilen tavizler Türkiye adına büyük yanlıştır.''dedi. Başbakan'ın Ermenilere başsağlığı dilemesinin soykırım iddialarını tanımak anlamına gelebileceğini belirten Nağı,'' Adını ne koyarsanız koyun, Başbakan'ın özür dilemesi soykırımı tanımak anlamına gelir ''dedi.
Ermenilere verilecek tavizlerin yeni iddialar doğuracağını belirten Nağı, konuya ilişkin son gelişmelerin Türkiye'ye acı neticeleri olacağını iddia etti.
CİHAN

Yorumlar