Erdoğan’a Köln’de yoğun tezahürat

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. yıl etkinliğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lanxess Arena’yı dolduran gurbetçilerin yoğun tezahüratına muhatap oldu. Salonun kapasitesinin dolması sebebiyle dışarıda kalan az...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan’a Köln’de yoğun tezahürat

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. yıl etkinliğine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lanxess Arena’yı dolduran gurbetçilerin yoğun tezahüratına muhatap oldu. Salonun kapasitesinin dolması sebebiyle dışarıda kalan az sayıda kişi ise hayal kırıklığı yaşadı.

Kur’an tilaveti, ezan ve duayla başlayan konuşmada Erdoğan’a eşlik edenler tanıtılırken eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın adı anons edildiğinde büyük alkış alması dikkat çekti.

Yurtdışındaki Türklerle ilgili faaliyetlerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise konuşmasında yüz yıl önce Avrupa’ya Jöntürklerin gittiğini hatırlattı ve gurbetçilere ‘sizler ise schön (iyi) Türklersiniz’ diye seslendi.

Daha sonra kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan ise kendisine tezahüratta bulunan gurbetçiler selamladı. Dışarıda kalan az sayıda gurbetçi ise salona yaklaştırılmayınca tepki gösterdi, fakat UETD yetkilileri tarafından yatıştırıldı.

CİHAN

Yorumlar