Erdoğan ve Aliyev, telefonda Ermenistan'la çatışmaları görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi yaparak son günlerde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan silahlı çatışmaları görüştü.Rus Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansına göre, bugün...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Aliyev, telefonda Ermenistan'la çatışmaları görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi yaparak son günlerde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan silahlı çatışmaları görüştü.

Rus Vestnik Kavkaza (VK) haber ajansına göre, bugün Erdoğan ve Aliyev arasında telefon görüşmesi yapıldı. Haberde, “Görüşmede liderler son günlerde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan silahlı çatışmaları ele aldı. Erdoğan, Azeri askerlerinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını ifade ederek bütün Türkiye halkı adından taziyede bulundu.” bilgisi verildi.

Aliyev de Azerbaycan halkı adından Türkiye Başbakanı ve Türk halkına derin şükranlarını ilettiklerini vurguladı.

Azerbaycan - Ermenistan cephe hattında ateşkes ihlali sonucu yaşanan çatışmalarda son üç gün içinde 16 Azerbaycan askeri şehit oldu. Ermenistan Savunma Bakanlığı da çatışmalarda 20 askerinin öldüğünü, 26 askerinin yaralandığını açıkladı. Ermenistan, Azerbaycan’dan gerginliğin tırmanmaması için güç kullanmaktan vazgeçmesini istedi. Azeri kaynaklar ise çatışmalarda 50 Ermeni askerin öldürüldüğünü duyurdu.

CİHAN

Yorumlar