Erdoğan: Soma’da hangi kademede olursa olsun ihmalin hesabını soracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma faciasında ihmalleri olanlardan, hangi kademede olurlarsa olsun hesap soracakları sözünü verdi.Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. Yıl etkinliğine katılan Erdoğan, “Bu elim kazadaki ihmalleri...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Soma’da hangi kademede olursa olsun ihmalin hesabını soracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma faciasında ihmalleri olanlardan, hangi kademede olurlarsa olsun hesap soracakları sözünü verdi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. Yıl etkinliğine katılan Erdoğan, “Bu elim kazadaki ihmalleri mutlaka ortaya çıkaracak, hangi kademede olursa olsun bunun hesabını mutlaka soracağız.” dedi. Hem idari hem adli soruşturmaların devam ettiğini belirten Erdoğan, şehit aileleri için de gerekenin yapılacağını dile getirdi. Erdoğan, “Bu tür kazaların, bu tür elim hadiselerin yaşanmaması için her türlü tedbiri aldık ve çok daha yoğun tedbirler alacağız.” diye konuştu.

HAYATINI KAYBEDEN MADENCİLERİN SAYISINI ŞAŞIRDI

Başbakan Erdoğan, Soma’da hayatını kaybedenlerle ilgili önce “31 kardeşimizi o elim kazada Hakk’a uğurladık.” dedi fakat daha sonra kendisine gelen notla bu yanlışı “Allah, 301 şehidimizin ruhunu muazzez etsin.” diye düzeltti.

Kendilerinin Soma’da vefat edenleri Kur’an tilaveti ve dualarla andığını vurgulayan Erdoğan, bazı illegal örgütlerin ise bu olayı suiistimal eden eylemleri sebebiyle 2 kişinin öldüğünü ifade etti.

ALMANYA’DA ALMAN BAŞBAKANI YUHALANDI

Erdoğan, Merkel ile yaptığı telefon konuşmasını anlatırken salondan kısa süreliğine ‘yuh’ sesi duyuldu. Bu duruma elini kaldırarak müdahale eden Erdoğan, “Kendisi başsağlığı ve destek mesajlarını iletti.” dedi ve Merkel ile tüm Alman makamlarına şükranlarını ifade etti. Bu sözlerden sonra salondan alkış geldi.

Almanya’daki basının Soma faciasını kendileri için rant olarak kullanmak istediklerini belirten Erdoğan, Spiegel’in “Canın cehenneme Erdoğan” başlığına atıfta bulundu. Erdoğan, “Şahsımı cehenneme gönderiyordu, nasıl biliyorsa cehennemin yolunu…" çıkışında bulundu. Erdoğan, 17 Aralık ve Gezi Parkı olaylarında da Alman basının tutumunu eleştirdi. CİHAN

Yorumlar