Erdoğan Malezya'da resmi törenle karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uzakdoğu ziyaretinin son ayağı olan Malezya'da resmi törenle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Malezya'da resmi törenle karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uzakdoğu ziyaretinin son ayağı olan Malezya'da resmi törenle karşılandı. Dün geldiği başkent Kuala Lumpur'da resmi temaslarına bugün başlayan Erdoğan, ilk olarak ülke yönetim merkezi Purtajaya'da bulunan Başbakanlık binasında kendisi için düzenlenen resmi törene katıldı.

Alana gelişinde Malezya Başbakanı Necip Abdülrezzak tarafından karşılanan Erdoğan, ardından törene katıldı. Törende önce ulusal marşlar çalındı, ardından Erdoğan tek başına askerlerin arasında gezerek tören kıtasını selamladı. İki Başbakan daha sonra heyetlerle tokalaştı.

Ardından Erdoğan ve Abdülrezzak, birlikte Başbakanlık merdivenlerine çıktı. Merdivenlerde iki kez poz verdi. İki lider, son fotoğraflarını arkalarında Putrajaya bölgesinin ana camisi olan Putra Camisi olduğu halde gazetecilere poz verdi.

İki lider ardından ikili ve heyetlerarası görüşmelere geçti. Erdoğan ve Malezyalı mevkidaşı, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Erdoğan, bugün Kuala Lumpur'daki temasları kapsamında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesinde Fahri Doktora tevcihi törenine katılacak. Ardından Araştırma ve Dönüşüm Vakfı ve Razak Yönetim Okulu tarafından düzenlenecek “Dönüşen Doğu Asya-Pasifik Bölgesi ve Türkiye” konulu konferansta konuşacak. Erdoğan akşam da Başbakan tarafından verilecek resmi akşam yemeğine iştirak edecek. Erdoğan gece saatlerinde de Malezya'dan ayrılarak yurda dönecek. CİHAN

Yorumlar