Erdoğan, idam cezasına çarptırılan Molla için Bangladeş Başbakanı'nı aradı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş’te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın idam cezasına çarptırılması dolayısıyla bu sabah Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, idam cezasına çarptırılan Molla için Bangladeş Başbakanı'nı aradı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bangladeş’te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın idam cezasına çarptırılması dolayısıyla bu sabah Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede Bangladeş’in istikrar ve iç barışına verdiğimiz önemi vurgulayan Erdoğan, Türkiye ve Bangladeş’in tarih boyunca hep dayanışma içinde olduğunu, iki ülke halklarının birbirlerini çok iyi anladıklarını ifade etti.

Bangladeş’in huzur ve birlik içinde geleceğe ilerlemesinden Türkiye olarak büyük memnuniyet duyduklarını belirten Erdoğan, Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın idamının ülkede yeni yaralara ve yeni sorunlara yol açabileceğine dikkati çekti. Türkiye'nin idam cezasını kaldırmış bir ülke olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, Bangladeş'in bugün yeni sorunlara değil istikrara ve gelişme çizgisini sürdürmeye ihtiyacı olduğuna işaretle, Hasina'dan Abdulkadir Molla hakkındaki idam cezasının infazına engel olunmasını istedi. CİHAN

Yorumlar