Erdoğan: Gül kardeşimizi seçtirerek milli iradeyi tecelli ettirdik

AK Parti iktidarının 12 yılda yaşadığı badireleri anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007’deki cumhurbaşkanlığı seçim sürecini hatırlattı. Erdoğan, “Size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz, dediler. Bildirilerle tehdit ettiler. Millete...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Gül kardeşimizi seçtirerek milli iradeyi tecelli ettirdik

AK Parti iktidarının 12 yılda yaşadığı badireleri anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2007’deki cumhurbaşkanlığı seçim sürecini hatırlattı. Erdoğan, “Size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz, dediler. Bildirilerle tehdit ettiler. Millete gittik, milletten güç aldık ve milli iradeyi Abdullah Gül kardeşimizi seçtirmek suretiyle tecelli ettirdik.” dedi.

Gezi olaylarında ‘çevreyi bahane ederek Türkiye’nin istiklaline, birlik ve beraberliğine kast edildiğini’ dile getiren Başbakan Erdoğan, 3 milyar fidan ve ağaç dikerek rekor üstüne rekorlar kıran çevreci bir iktidar olduklarını savundu.

17 Aralık’ta ise yolsuzluk kılıfı altında seçilmiş hükümete darbe yapmak istendiğini öne süren Erdoğan, “Geri adım atmadık. Boynumuzu eğmedik. Türkiye’yi 30 Mart’ta sağ salim seçime götürdük. Orada da darbe heveslilerine gereken cevabı milletim verdi. Pensilvanya’da uluslararası çevrelerin maşası olanlar benim ülkemin istiklaline kast etti. Kendi ülkesine ihanet etti. Onlara fırsat tanımadık.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 'müstekbirlere, mütekebbirlere, kibir abidelerine, millete tepeden bakan elitlere dur dediklerini' de savundu. Erdoğan, "Bu ülkede biz de varız, dedik. Biz milletiz, dedik. 77 milyon, bu ülkenin sahipleriyiz, dedik. Samimiyetle demokrasi, hukuk, özgürlük ve en önemlisi de kardeşlik dedik." diye devam etti.

Başbakan Erdoğan yurtdışında Türkiye'ye parmak sallayanlar ve gelişmesini engellemeye çalışanlar olduğunu belirterek, "Türkiye artık eski Türkiye değil. O sizin bildiğiniz Türkiye değil. Köprünün altından çok sular geçti." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar