Erdoğan: Devlet kendi öz vatandaşına zulmetti

Fransa'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de darbe dönemlerindeki zulme varan uygulamalardan örnekler verdi. Erdoğan, 28 Şubat döneminde sivil toplum örgütlerine ayrımcılık yapıldığını dile getirdi.Lyon'da düzenlenen programda...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Devlet kendi öz vatandaşına zulmetti

Fransa'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de darbe dönemlerindeki zulme varan uygulamalardan örnekler verdi. Erdoğan, 28 Şubat döneminde sivil toplum örgütlerine ayrımcılık yapıldığını dile getirdi.

Lyon'da düzenlenen programda konuşan Erdoğan darbe dönemlerinde uygulamalardan bahsetti ve, "28 Şubat'ta bir kez daha devlet kendi öz vatandaşına zulmetmeye, vatandaşının hakkını kısıtlamaya başladı." diye ekledi.

Okullardaki başörtüsü yasağına, meslek liseleri ve imam hatiplerin kapatılmasına, Kur'an öğretinin zorlaştırılmasına vurgu yapan Erdoğan, "İnsanlar, siyasi partiler, sermaye, şirketler, sivil toplum örgütleri renklere ayrıldı. Aralarında ayrımcılık yapıldı." dedi. Salondakiler, bu tür ayrımcı politikaları onaylamadıklarını 'yuh' sesleriyle gösterdi.

Ahmet Kaya'ya bu dönemde bazı köşe yazarlarının gösterdiği tavrı hatırlatan Erdoğan, "Bunlarda utanma yok, bunlarda ar yok. Sanatçıdan yanayız, derler. O dönemde neler yaptıklarını gördük. Çatalları, tabakları nasıl ona fırlattıklarını gördük." şeklinde konuştu. Erdoğan, bu gazetecilerin demokrasiyi konuşmaya haklarının olmadığını öne sürdü ve "Biz bunların Cemaziyelevvelini biliriz." dedi.

On yıllar boyunca Türkiye'de vatandaşların 'makbul' ve 'makbul olmayan' diye ayrıldığını ifade eden Erdoğan, "Standart vatandaş üretmek istediler. Kendi kriterlerine uymayanları dışladılar, horladılar. Değerleri yok saydılar. İnançları, kimlikleri, kültürleri yok saydılar. İnsanlara kendi vatanlarını zindan haline getirdiler. İnsanımızı öz yurdunda garip, öz vatanında parya haline getirdiler." dedi.

Erdoğan, en başta buna son verdiklerini ve her türlü ayrımcılığı ellerinin tersiyle ittiklerini öne sürdü. Erdoğan, her türlü baskı, yasak ve kısıtlamayı kaldırmanın mücadelesini verdiklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar