Erdoğan: 30 Mart’ta birinci parti çıkarsa, demek ki bu iktidar dürüsttür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yönetimde bir yolsuzluk olduğu iddialarına karşı argüman olarak hükümetin ekonomi alanındaki başarılarını gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: 30 Mart’ta birinci parti çıkarsa, demek ki bu iktidar dürüsttür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yönetimde bir yolsuzluk olduğu iddialarına karşı argüman olarak hükümetin ekonomi alanındaki başarılarını gösterdi. Erdoğan, “30 Mart’ta yine bir seçim yapacağız. Asıl test burasıdır. Eğer halk bizi burada birinci parti olarak çıkartıyorsa demek ki bu iktidar dürüsttür, bu iktidar gerçekten halkına layık olarak icraatlarını yapmaya devam ediyor.” dedi.

Almanya Dış Politika Enstitüsü'nde soruları cevaplayan Erdoğan, “17 Aralık’ta yaşanan olaylarla ilgili çok ciddi bir dezenformasyonun etkisi, baskısı altında olduğunuzu görüyorum. Türkiye’de bir yolsuzluk olayının olduğunu kişisel olarak değerlendiriyorsan, bu ayrı bir konudur. Ama bunu, yönetimde bir yolsuzluk olayı olarak değerlendirirseniz, çok çok yanlış bir tespittir.” dedi.

Mayıs-Haziran aylarındaki Gezi olaylarını hatırlatan Erdoğan, bu dönemde ihalesi ya da açılışı yapılan dev projeleri hatırlattı. Erdoğan, şöyle devam etti: “Deniyor ki, burada çevrecilik açısından bir adım atılıyor. 12 tane ağaç oradan sökülüyor, bir başka yere dikiliyor. Bunlar tabii, çevreci bir iktidara karşı aslında sadece dereyi bulandırmaktan başka bir şey değildi. Zira bizim 2 milyarı aşkın ağaç ve fidan diken bir iktidar olduğumuzu, dostlarımızın bilmesi lazım.”

“Demokraside haklar, sandıklarda aranır. Demokraside haklar, düşünceyle aranır. Hiçbir zaman; sopayla, Molotof kokteylleriyle, cam çerçeve indirerek aranmaz diye düşünüyorum.” diyen Erdoğan, “Fakat bütün bunları aşan Türkiye, şimdi de 17 Aralık’ta söylenen bu yolsuzluk vesaire…" diye devam etti.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Türkiye’nin şu andaki iktidarının milli gelirini bire üçten daha fazla bir noktaya getirmesi, 232 milyar dolardan 800 milyar doları aşan bir milli gelire sahibiz. Yolsuzlukları olan bir ülke, bir yönetim buraya gelebilir mi? İhracatını 36 milyar dolardan 152 milyar dolara çıkartan bir iktidar bu süre içerisinde yolsuzluklar içerisinde olsa buraya gelebilir mi? Bunlar olmadığı için buraya geldik.”

3 Kasım 2002’den bu yana halkın teveccühünü artırarak devam eden iktidar olduklarını söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “30 Mart’ta yine bir seçim yapacağız. Asıl test burasıdır. Eğer halk bizi burada birinci parti olarak çıkartıyorsa demek ki bu iktidar dürüsttür, bu iktidar gerçekten halkına layık olarak icraatlarını yapmaya devam ediyor. Tabii ki hasımlar, sevmeyenler olacaktır. Bu da demokrasinin güzelliğidir, diye düşünüyorum.” CİHAN

Yorumlar