Erbil’deki Suriye mülteci kampına çadır takviyesi

Irak’ın kuzeyinindeki Erbil şehrinde Suriyeli mültecileri için kurulan kampa, 228 çadır takviyesi daha yapıldı. Erbil’e 15 kilometre uzaklıktaki Kuştepe mevkiinde Suriyeli mülteciler için 10 ay önce kurulan Kawa Kampı'na ek çadır ev ve...

Google Haberlere Abone ol
Erbil’deki Suriye mülteci kampına çadır takviyesi

Irak’ın kuzeyinindeki Erbil şehrinde Suriyeli mültecileri için kurulan kampa, 228 çadır takviyesi daha yapıldı.

Erbil’e 15 kilometre uzaklıktaki Kuştepe mevkiinde Suriyeli mülteciler için 10 ay önce kurulan Kawa Kampı'na ek çadır ev ve çocuklar için oyun alanları ile kütüphane kuruldu.

Birleşik Arap Emirlikleri ile Erbil Rwange Derneği'nin katkıları ile kampın ihtiyaçları giderilmeye çalışılıyor. Kampta yaşayan yaklaşık 3 bin 500 Suriyeli mülteci için ek 228 çadır ev daha yapıldı. Kampta toplam çadır sayısı 378'e ulaşmış oldu.

Savaş nedeniyle ülkelerinden bölgeye gelen Suriyeli mülteciler, yazın kavurucu sıcakları mücadele etmeye çalıştıklarını, bu nedenle kampta elektrik su sorununun giderilmesini istiyor.

Derme çatma çadırlardan oluşan kamplardaki olumsuz şartlardan en çok çocukların etkilendiğini belirten kamp sakinleri, her gün su taşımaktan iş yapamaz hale geldiklerine dikkat çektiler.

Yetkililer ise elektrik ve su sorununun çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar