Erbil'de Mevlit Kandili kutlandı

Erbil Valisi Nevzad Hadi ve Bölgesel Kürt Yönetimi Din Bilim adamları tarafından düzenlenen Mevlit Kandili programı büyük ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Erbil'de Mevlit Kandili kutlandı

Erbil Valisi Nevzad Hadi ve Bölgesel Kürt Yönetimi Din Bilim adamları tarafından düzenlenen Mevlit Kandili programı büyük ilgi gördü. Etnikliklere katılan binlerce kişi, Peygamber Efendimize (sav) olan sevgisini gösterdi.

Hz. Peygamber için okunan ilahilere Müslümanlar eşlik etti. Bu sene düzenlenen etkinlik yerel ve ulusal medya tarafından takip edildi, TV'ler canlı yayınladı.

Bölge Din Adamlar Birliği Başkanı Abdullah Said, Peygamber Efendimizin kutlu doğumu için farklı etniklikler düzenlediklerini ifade etti. Said, "Peygamber Efendimiz'in doğum günü ayında farklı etniklikler ve yarışmalar düzenledik. Bu hafta içersinde Kur'an-'ı Kerimi ezberleme yarışması tertipledik. Birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara ödül vereceğiz. Bunların yanı sıra bu mübarek gece de doğan çocuklar için de ödül hazırladık." şeklinde konuştu.

Haji Nevzad isimli kişi ise kultu doğuma özel olarak 300 kilogram ağırlığında bir döneri insanlara servis ettiğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar