Erbil'de İran Sanayi Fuarı düzenleniyor

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin başkenti Erbil, 9. İran Sanayi Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. Fuarın açılışına Bölgesel Kürt Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi, Erbil Valisi Nevzad Hadi, İran'ın Erbil Başkonsolosu Azim Hüseyini,...

Google Haberlere Abone ol
Erbil'de İran Sanayi Fuarı düzenleniyor

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin başkenti Erbil, 9. İran Sanayi Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. Fuarın açılışına Bölgesel Kürt Yönetimi Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi, Erbil Valisi Nevzad Hadi, İran'ın Erbil Başkonsolosu Azim Hüseyini, Erbil Ticari Odası Başkanı Dara Celil Hayat, çok sayıda işadamı ve davetli katıldı.

İran'ın Erbil Başkonsolosu Azim Hüseyni, açılışta yaptığı konuşmada, İran ve Irak arasındaki ticaret hacminin 13 milyar dolar olduğunu açıkladı. Hüseyni ayrıca İran'ın Irak'la yaptığı ticaretin yüzde 47'sini Bölgesel Kürt Yönetimi ile yapılan ticaret oluşturduğunu belirtti.

Erbil Valisi Nevzad Hadi ise Bölgesel Kürt Yönetimi'ni İran'a bağlayan Haci Ümran sınır kapısından geçen yıl bir milyon kişinin giriş ve çıkış yaptığını açıkladı. İran'la ticaret hacmini ileriye taşımak istediklerini belirten Hadi, sınır noktalarında bulunan tüm işlemleri kolaylaştıracaklarının altını çizdi.

Fuarda bulunan 150 İranlı firma, Erbil pazarlarına girmek için bir biriyle yarışıyor. Fuar 12 Haziran'a kadar devam edecek.

CİHAN

Yorumlar