Enkaz altından sağ çıkarılan kardeşine sarılan çocuğun yürek burkan sevinci

Suriye’de Esed ordusuna bağlı savaş uçaklarının Halep’te gerçekleştirdiği bombardımanda çok sayıda ev yerle bir oldu.

Google Haberlere Abone ol
Enkaz altından sağ çıkarılan kardeşine sarılan çocuğun yürek burkan sevinci

Suriye’de Esed ordusuna bağlı savaş uçaklarının Halep’te gerçekleştirdiği bombardımanda çok sayıda ev yerle bir oldu. Kadın ve çocuk, onlarca kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda enkaz adlında sağ çıkarılan bir kızın, erkek kardeşinin yürek burkan sevinci görüntülere yansıdı. Kız kardeşine sarılarak öpen çocuk, ”Bu benim kardeşim, onu bana verin” diyerek sevinç gözyaşı döktü.

Savaş uçakları dün Halep’in Hayyan bölgesine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda adeta katliam yaşandı. Çok sayıda evin yerle bir olduğu saldırı sonrasında adeta can pazarı yaşandı. Enkaz altında kalan yakınlarını görenler ise sinir krizleri geçirdi. Beton blokların altında yakınlarını çıkarmak isteyen halk kazma küreğin yanı sıra iş makinelerinin desteği ile ölen ve yaralananları çıkarmaya çalıştı.
Çok sayıda cesedin çıkarıldığı enkaz altında bir kız çocuğun sağ olarak çıkarılması herkesi heyecanlandırdı. Bir şahsın kucağında getirdiği kız çocuğunu gören erkek kardeşi çocuk, “Bu benim kız kardeşim. Onu bana verin. Kız kardeşim yanıma gel. Allah’ım çok şükür.” diyerek dua etti.

Sağ kurtulan kız kardeşini öperek peşinden koşan çocuğun sevinci ise adeta göz yaşarttı. Onlarca kişinin öldüğü saldırıda enkaz adlındakilerin hepsi kız çocuğu kadar şanslı olmadı. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda ceset çıkarıldı. Bir çocuğun cesedini çıkaran kurtarma gönüllüsü, yaşananlara tepki göstererek,”Esed bu çocuk sana ne yaptı !” diyerek yaşananlara isyan etti.
CİHAN

Yorumlar