Engelli öğrenciler için özel bakıcı masrafları belediyeye ait

Almanya'da engelli öğrencilerin diğer öğrencilerle birlikte aynı sınıfta okumalarını öngören Inklusion uygulaması konusunda yeni bir adım atıldı.

Google Haberlere Abone ol
Engelli öğrenciler için özel bakıcı masrafları belediyeye ait

Almanya'da engelli öğrencilerin diğer öğrencilerle birlikte aynı sınıfta okumalarını öngören Inklusion uygulaması konusunda yeni bir adım atıldı. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Sosyal Mahkemesi’nin verdiği karar bedensel veya zihinsel engelli çocuğu olan velileri sevindirdi.

Buna göre engelli çocukları olan ve bunun için özel bakıcı tutan veliler bu bakıcının masraflarını belediyeye ödetebilecek. Viersen bölgesinde bir belediyenin bakıcı masraflarını karşılamak istememesi üzerine görülen davada veliler haklı çıktı. Mahkeme heyeti verdiği kararda engelli öğrencilerin diğer öğrencilerle bir arada eğitim görmeleri için bire bir bakımın şart olduğunu vurguladı. Mahkeme ayrıca, çocukların siyasi tartışmanın altında zarar görmemesi gerektiğini bildirdi.

BAKICI ÜCRETİ YILLIK 6 BİN EURO

Söz konusu bakıcılar engelli öğrencileri okula götürüyor ve okul içerisinde de destek veriyorlar. Uzmanlar bu bakıcılar için yıllık masrafı 6 bin Euro civarında hesaplıyor. Uzun süredir KRV Hükümeti ile belediyeler arasında konu hakkında finansman tartışmaları yaşanıyor. Belediyeler hükümetin finansmanı sağlaması gerektiğini düşünürken, eyalet hükümeti federal yönetimin bu bakıcıların finansmanını karşılaması gerektiği kanısında.
CİHAN

Yorumlar